Serviciul de Telecomunicații Speciale a dat din nou dovada „competenței”. Se cere plecarea întregii conduceri a instituției

430
4 minute de lectură

Alexandra, fata ucisă în Caracal, era nepoata lui Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României care a declarat, vineri, că poliţiştii au pierdut timp aşteptând să confirme dacă vocea care a sunat la 112 de 3 ori era chiar a fetei, transmite Mediafax.

Alexandra, fata ucisă în Caracal, era masacrată în casă, cu poliţiştii şi procurorii la poartă.

„Erau aşa de proşti şi neinstruiţi, de amatori, încât nu au făcut confruntarea decât foarte târziu între tatăl fetei, vărul meu, şi vocea fetei pentru a identifica cât mai repede. (…) Să se ducă acasă în frunte cu şeful STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale, n.r.),” a declarat Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, la Antena 3.

Mai mult, STS nu a reușit să ofere localizarea telefonului, oferind polițiștilor trei locații, toate incorecte.

“Oamenii ăştia au stat de la 3 la 6 pentru că nu e caz de flagrant? Indivizii ăştia îşi bat joc de un copil, stau la poartă când se aud ţipete din interior? Eu nu mă las până când fiecare dintre ei nu va intra în puşcărie sau vor plăti cu ceva ca să simtă nemernicii. Revolta e atât de mare încât nu vreau să îi văd pe stradă. A sunat la 112 de la alt număr, nemernicii ăştia nici măcar nu au verificat până la 12 noapte am spus eu să confrunte cu tatăl fetei pentru că nu credeau că e Alexandra cea care a sunat. Avem timp de probe de voce când este un copil răpit? Nu. Ce au făcut până au intervenit şefii de la Bucureşti? Nimic. Au stat lângă poartă şi fata era masacrată în casă. Săteau poliţiştii cu procurorii şi nepoata mea era masacrată”, a declarat Alexandru Cumpănaşu.

Acesta a mai afirmat că anchetatorii aveau dubii cu privire la identitatea apelantului.

Alexandru Cumpănaşu spune că va face plângeri la parchet împotriva celor care au intervenit. “Am spus că voi face plângere penală faţă de procurori, poliţişti, faţă de toţi nemernicii care au omorât un copil şi îl au pe conştiinţă”, a mai spus Cumpănaşu, la Antena 3.

Pecheziţia locuinţei lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimei din Caracal a început după aproximativ trei ore de la momentul în care s-a obţinut autorizaţia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din anchetă.

Surse judiciare au declarat, vineri că autorizaţia de percheziţie a locuinţei lui Gheorghe Dincă, suspectul în cazul crimei din Caracal, s-ar fi dat vineri dimineaţa, în jurul orei 3.00 – 3.30.

Cu toate acestea, percheziţia domiciliară a început doar la ora 6.00 dimineaţa, au precizat sursele citate.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus, vineri, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru a fi analizat modul în care procurorii din structură au supravegheat cercetarea în cazul fetei din Olt.

STS nu este la prima „greșeală”. Pe 20 ianuarie 2014, instituția a furnizat de asemenea o localizare greșită a locului unde s-ar fi prăbușit cursa umanitară în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta la medicină Aurelia Ion. Din acest motiv în 2008 Comisia Europeană a inițiat o procedură de infringement împotriva României, însă această procedură a fost închisă prin eforturi diplomatice doar în urma promisiunii că problema ar fi urmat să se rezolve. Abia în 2009 s-a început implementarea infrastructurii, doar pentru București, fiind cheltuiți peste 10 milioane de lei.

La acest moment Serviciul de Telecomunicații Speciale mai este subiectul unui alt scandal, în condițiile în care sistemul informatic din sănătate, gestionat parțial de această instituție, nu funcționează de mai bine de trei săptămâni.

1 COMENTARIU

  1. Când se întâlnește hotul cu prostu’România pică de pe cal. Suntem atât de jmecheri și de isteți încât de trei zeci de ani nu mai găsim ” Luminița ” de la capătul tunelului. Dacă avem două state, unul România al doi-Lea cum se numește? Cărui stat plătesc și care stat mă tratează, care stat te plătește pe tine să mă furi pe mine?

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele