Captură masivă de arme în Italia. Rachetă aer-aer, găsită în depozitul unui neonazist

189
1 minut de lectură

Poliția italiană a confiscat un întreg arsenal dintr-o ascunzătoare a unui activist neonazist, relatează Al Jazeera. Printre armele de război ilegale, a fost găsită și o rachetă aer-aer.

Polițiștii au găsit armele – puști, baionete, o mitralieră, peste 800 de muniții – în casa unui bărbat în vârstă de 60 de ani, Fabio Del Bergolio, în orașul Gallarate, în apropiere de aeroportul Malpensa din Milano.

Potrivit sursei citate, Del Bergiolo a candidat fără succes pentru un post de senator din partea partidului neofascist Forza Nuova la alegerile din 2001.

De asemenea, în casa italianului polițiștii au mai descoperit obiecte de inspirație nazistă.

Racheta, o Matra de fabricație franceză, folosită de forțele armate ale Qatarului, a fost localizată într-un depozit de lângă un mic aeroport în Rivanazzano Terme, la câteva zeci kilometri sud-vest de Milano.

În urma raidului, doi bărbaţi cu acces la depozit, cetăţeanul elveţian Alessandro Michele Aloise Monti, în vârstă de 42 de ani, şi italianul Fabio Bernardi, în vârstă de 51 de ani, au fost, de asemenea, arestaţi.

Raidul a survenit în urma unor investigaţii care îi vizează pe cetăţeni italieni care s-au alăturat miliţiilor proruse în regiunea separatistă Donbas, în estul Ucrainei. Poliția susine că Del Bergiolo încerca să vândă racheta unuia dintre aceşti suspecţi. 

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele