Care este cea mai aglomerată stație de metrou din București

510
2 minute de lectură
Stația Aurel Vlaicu la oră de vârf. Foto: Niculae Aurelian/Facebook

Cea mai aglomerată stație de metrou din București este Aurel Vlaicu, cu 8,1 milioane călătorii, în creștere cu 46% față de 2014, situație care se datorează numărului în creștere de clădiri de birouri din zonă, arată o analiză a companiei imobiliare Crosspoint, citată de Mediafax.

În 2014, Aurel Vlaicu se clasa pe locul opt în topul staţiilor de metrou. Numărul de angajaţi care lucrează în zonă a ajuns în 2019 la peste 120.000.

Locul doi în topul celor mai aglomerate staţii este Piaţa Sudului, urmată de Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii. În urmă cu şase ani, cea mai aglomerată staţie era Piaţa Sudului, urmată de Piaţa Unirii şi Obor.

Totuşi, la nivelul Capitalei, deși numărul de birouri aproape că s-a dublat în ultimii 6 ani, ajungând la peste 3 milioane de metri pătraţi în care lucrează aproximativ 350.000 de angajaţi, numărul de călătorii cu metroul nu a înregistrat o creştere semnificativă. Traficul de călători în staţiile de metrou din Bucureşti a crescut cu doar 3% din 2014 până în 2019, de la 173 milioane la 177 milioane de călătorii.

La fel ca în anii anteriori, magistrala M2 care leagă sudul de nordul Bucureştiului continuă să fie cea mai tranzitată, însă numărul călătoriilor pe această magistrală a scăzut cu 7% în ultimii 6 ani. Singura magistrala care a înregistrat o creştere a traficului de călători este M4, după inaugurarea, în 2017, a staţiilor Laminorului şi Străuleşti.

Dacă în nordul şi vestul Bucureştiului creşterea numărului de călători este în primul rând o consecinţă a dezvoltării proiectelor de birouri, în sudul Capitalei creşterea traficului este cauzată de numărul record de proiecte rezidenţiale noi cu preţuri reduse, în special în Apărătorii Patriei și suburbia Popești Vest (Popești-Leordeni).

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele