Greta Thunberg face apel pentru schimbare, Trump o atacă voalat

51
2 minute de lectură

Marți, activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, a făcut apel la liderii lumii să ia măsuri urgente pentru stoparea schimbărilor climatice, informează The Guardian, citat de Mediafax.

„Dacă nu tratăm această situație ca fiind o criză reală, nu o vom putea rezolva”, a spus Thunberg în cadrul discursului său de la Davos.

Ea a adăugat că, în ultima perioadă, din ce în ce mai mulți tineri au decis să se alăture luptei împotriva schimbărilor climatice, fapt care a dus la discuții mai serioase în legătură cu stoparea acestui fenomen.

„Oamenii sunt mult mai conștienți acum. Clima și mediul înconjurător au devenit un subiect important acum, mulțumită tinerilor care fac presiuni în acest sens”, a declarat ea.

Thunberg a mai adăugat că, în același timp, reușitele în privința combaterii încălzirii globale sunt extrem de puține, iar emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial sunt în creștere. Totodată, ea le-a cerut liderilor lumii să țină cont de opiniile tinerilor.

Tot la Forumul Economic Mondial, președintele SUA, Donald Trump, a lansat un atac voalat la adresa Gretei Thunberg și a altor activiști pentru mediu.

„Trebuie să respingem profeții pereni ai apocalipsei. Acesta nu este un moment pentru pesimism. Este un moment pentru optimism”, a declarat Trump. Liderul de la Washington a adăugat că „vrea cea mai curată apă și cel mai curat aer”, susținând că SUA se vor alătura inițiativei de plantare a unui trilion de copaci. În schimb, Trump nu a menționat nimic despre problemele cauzate de schimbările climatice.

Nemulțumiți de lipsa de reacție a liderilor în privința schimbărilor climatice, sute de persoane din mai multe țări au anunțat că organizează marți, începând cu ora locală 13:00 (14:00, ora României, n. red.), un protest prin care își propun să le atragă atenția participanților la Forum cu privire la climă.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele