Magistrații din București își suspendă activitatea, începând de miercuri

355
2 minute de lectură
Foto: Pixabay

UPDATE Tribunalul Iași și Curțile de Apel Craiova și Cluj au anunțat și ele, marți, că își vor suspenda activitatea, începând cu 27 ianuarie, ca urmare a nemulțumirilor legate de abrogarea legii pensiilor de serviciu. Aceeași decizie a luat-o și Curtea de Apel Timișoara, care anunță suspendarea activității din data de 22 ianuarie. Vor fi rezolvate doar cazurile urgente, anunță magistrații, potrivit Mediafax.

Tribunalul Municipiului București (TMB) și Curtea de Apel București (CAB) își vor suspenda activitatea, începând de miercuri, pe perioadă nedeterminată, ca urmare a nemulțumirilor legate de abrogarea legii pensiilor de serviciu, au precizat oficiali din cadrul instanțelor, potrivit Mediafax.

Magistrații sunt nemulțumiți pentru că pe masa parlamentarilor se va afla, în 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.

„Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa din 21 ianuarie 2020, la convocarea Secţiei pentru judecători din cadrul CSM: a hotărât, cu unanimitate, că iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători, este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora; a hotărât, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor”, anunță CAB.

În ultimele săptămâni, mai mulți magistrați, dar și alți angajați din sistemul de justiție și-au manifestat nemulțumirea față de măsurile Parlamentului și spun că măsurile sunt și neconstituționale și incorecte.

De altfel, Tribunalul Capitalei, Curtea de Apel București și alte instanțe din țară și-au suspendat activitatea și în luna decembrie, având la bază aceleași considerente.

Acțiunilor de protest li s-au alăturat și procurori din cadrul mai multor parchete din țară.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele