Câți liberali intră în cursă pentru Primăria Capitalei. Cine refuză categoric această competiție

51
3 minute de lectură

PNL începe luni un sondaj de opinie pentru testarea candidaților liberali la Primăria Capitalei. „Avem 4 candidați care intră în acest sondaj. Eu în niciun caz, nu mă pot suci”, a declarat, duminică, Ludovic Orban într-un interviu pentru Hotnews.

Competiția pentru Primăria Capitalei este acerbă și în interiorul partidelor, dar și între formațiuni. Dacă partidele de dreapta nu se pot pune de acord asupra unui candidat comun și dacă alegerea primarului va avea loc într-un singur tur de scrutin, atunci, potrivit sondajelor, este posibil ca Gabriela Firea să câștige un nou mandat.

Nicușor Dan, candidat independent susținut de o parte din USR, spune că este singurul care o poate învinge pe Firea și cere partidelor să facă scut în jurul lui. El are însă probleme în Alianța USR PLUS, deoarece și partidul lui Dacian Cioloș și-a desemnat un candidat, pe Vlad Voiculescu.

Nici între PNL și USR nu este liniște. Președintele USR, Dan Barna, a criticat intenția liberalilor de a merge cu propriul candidat la alegerile pentru București. „E nevoie de un candidat puternic să o învingă pe Gabriela Firea. Dacă PNL are propriul candidat, ne batem joc de Capitală”, a declarat liderul uniunii. Afirmația lui a fost taxată de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care a catalogat-o drept o aroganță.

Într-o declarație pentru Mediafax, europarlamentarul a spus că USR este un partid de 12% : „Noi am spus că stăm de vorbă, dar nu ne plac aroganțele. Sfatul meu prietenesc, colegial este să mai lase aroganțele. Din politica românească cel arogant om a fost Adrian Năstase și a ajuns istorie. Eu nu-i doresc să ajungă pe urmele lui Adrian Năstase și să lase aroganțele. Decența și respectul față de combatanți este cea mai bună abordare”.

Rareș Bogdan îl sfătuiește pe Dan Barna să se uite la performanțele PNL și să numere orașele mari care sunt conduse de aleși din rândul PNL.

Într-o declarație pentru Reporter Global, liderul liberal a atenționat că există orașe închise pentru restul partidelor, cucerite de PNL și așa rămân. Este vorba despre Oradea, Cluj-Napoca, Arad, Alba-Iulia, Deva, Timișoara.

„PNL are 1100 de primari, domnul Barna reprezintă un partid care nu are niciun primar”, a punctat Rareș Bogdan. Acesta l-a sfătuit pe Barna să se ocupe, în primul rând, de problemele din interiorul USR.

„Diferențele de opinie pe care le-au prezentat atât tabăra PLUS cât și tabăra USR, domnul Vlad Voiculescu și domnul Nicușor Dan, arată că PNL a atins cel puțin doi candidați foarte bine plasați în sondajele de opinie. Așa că eu îi spun domnului Barna să se ocupe de USR pentru că au suficiente probleme în teritoriu, să ne spună dacă sunt de dreapta sau de stânga și să lase Partidul Național Liberal să se ocupe de guvernarea României pe care dânșii au refuzat-o și să ne lase să ne facem strategia electorală ,care prevede câștigarea primăriri Capitalei cu un candidat propriu și cu șase candidați pe sectoare”, a declarat liderul liberal citat de Mediafax.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele