Cea mai gravă scădere a acțiunilor de la Marea Criză Economică

47
1 minut de lectură
Foto: Getty Images / Guliver

Acțiunile din întreaga lume au suferit cea mai dificilă zi înregistrată din vremea Marii Crize Economice, din 1929. Prin urmare, ziua a fost supranumită „Black Monday“, potrivit BBC, preluat de Mediafax.

Principalii indici financiari din SUA au scăzut cu peste 7%, în timp ce indicele acțiunilor de top din Londra a atins la finalul zilei un prag cu aproape 8% mai mic.

Fenomene similare au avut loc și în Europa și Asia, pe fondul scăderii istorice a prețului petrolului, după ce Arabia Saudită a șocat piața lansând un „război al costurilor“ cu Rusia.

Acțiunile se aflau oricum într-o stare de dezechilibru, în contextul temerilor declanșate de coronavirus.

În SUA, indicii majori ai acțiunilor au scăzut atât de brusc, încât cumpărarea și vânzarea de acțiuni a fost oprită timp de 15 minute.

Indicele Dow Jones a scăzut cu 7,8% – mai mult de 2.000 de puncte – cea mai mare cădere istorică și cel mai puternic declin din vremea Marii Crize Economice, din punct de vedere procentual.

Andrew Lo, profesor de finanțe la Școala de Management a MIT, declară că „lucrurile se vor agrava înainte de a ne putea aștepta la o îmbunătățire“. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele