Cine ar putea să îi ia locul lui Meleșcanu la Senat. Șerban Nicolae, printre numele vehiculate

39
3 minute de lectură
Serban Nicolae Sursa: Facebook

După plecarea lui Teodor Meleșcanu din funcția de președinte al Senatului, PNL o propune din nou pe Alina Gorghiu pentru a doua funcție din stat, în timp ce PSD va avea candidat propriu, printre doritori fiind Șerban Nicolae, transmite Mediafax

„Cu siguranță, candidatul PNL pentru președinția Senatului, care a fost și votat în Biroul Politic Național, este Alina Gorghiu”, a spus Ludovic Orban, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

USR ar putea avea un candidat propriu pentru șefia Senatului, însă cel mai probabil o vor susține pe Alina Gorghiu, așa cum au făcut și ultima dată, în urma demisiei lui Călin Popescu-Tăriceanu. Aceștia spun că cel mai important este să nu lase șanse de câștig PSD-ului.

„A rămas să ne spună grupul de la Senat cum vor să procedeze. Ultima oară, noi am susținut-o pe doamna Gorghiu, cred că e posibil să facem la fel și acum. Nu a rămas stabilit, a fost o discuție, după care, am concluzionat că mai bine o lăsăm grupului de la Senat”, a spus deputatul USR Claudiu Năsui.

„Ideea e să încercăm să punem un candidat care să nu fie PSD. Deci, ar trebui să ne unim și probabil, în momentul ăsta, Alina Gorghiu e cea mai bună poziționată”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Senatorii PMP o vor susține, cel mai probabil, tot pe Alina Gorghiu.

„Noi am avut o serie de discuții cu senatorii PNL și încă nu am luat o decizie finală privind afilierea senatorilor PMP la grupul PNL (MUSCĂ) În caz că se va întâmpla afilierea asta, clar că o vom sprijini pe Alina Gorghiu, dar condiționat”, a declarat senatorul PMP Lucian Iliescu.

Pe de altă parte, PSD a anunțat că va avea candidat propriu pentru șefia Senatului și că nu îl vor mai susține iar pe Teodor Meleșcanu.

„Nu se știe. Sunt mai mulți, sunt vreo șase colegi care doresc, din câte am înțeles”, a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit calculelor matematice, PSD ar avea majoritate la Senat.

Totodată, surse din partid au afirmat că în cursa internă se află și senatorul PSD Șerban Nicolae.

Judecătorii Curții Constituționale au decis, miercuri, că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului.

CCR a dezbătut, miercuri, sesizarea de neconstituționalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului.

Meleșcanu a anunțat că nu va demisiona de la conducerea Senatului până la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial. Totodată, el a afirmat că nu are ce să își reproșeze.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele