Ciolacu: „Golăneală“ este să guvernezi fără să stăpânești lucruri de bază în relația cu Parlamentul

35
2 minute de lectură
Sursa: Facebook/ Marcel Ciolacu

Urmăriți-ne și pe Facebook

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că „golăneală” este să ajungi să guvernezi o țară fără a cunoaște lucruri de bază și proceduri elementare în relația Executivului cu Parlamentul sau atunci când este doar „un amator” și te numești Ludovic Orban.

„Dreptul legal, democratic și constituțional al PSD de a depune moțiune simplă împotriva lui Cîțu a fost calificat drept «golănesc». Hai să vă spun eu ce cred că e «golănesc», pentru că tocmai am citit proiectul pe care Guvernul l-a trimis Parlamentului privind abilitarea de a emite ordonanțe simple pe perioada vacanței parlamentare. «Golănesc» este când Orban trimite legi în Parlament fără să țină cont de avizul Consiliului Legislativ. PNL și guvernul lor de incompetenți ar fi aflat că nu poți să modifici prin Lege de abilitare prevederi organice din legi“, a scris Marcel Ciolacu, miercuri, pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților l-a avertizat pe Ludovic Orban că este motiv de neconstituționalitate atunci când lipsește avizul Consiliului Legislativ pe actele normative pe care Executivul și-a asumat răspundere.

„Apropo, Orban, vezi că lipsa avizului de la Consiliul Legislativ e motiv clar de neconstituționalitate! «Golănesc» mai este când Guvernul cere Parlamentului să poată da ordonanțe pe domenii generice, deși legea te obligă să spui clar ce vrei să faci. În sfârșit, «Golăneală» este să ajungi să guvernezi o țară fără să stăpânești lucruri de bază și proceduri elementare în relația cu Parlamentul. Sau ești doar un amator. Și te cheamă Ludovic Orban!“, a conchis Ciolacu.

Reacția liderului interimar al PSD vine după ce președintele Klaus Iohannis a catalogat, marți, moțiunea simplă împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, adoptată luni în Senat, ca fiind ”o golăneală a PSD-ului” și a acuzat ”un grup nemotivat de vesel” l-au jignit pe ministrul de Finanțe.

Guvernul și-a asumat răspunderea pe modificarea legilor justiției, abrogarea OUG 51 care bloca decontarea transportului pentru elevi și legea plafoanelor bugetare. Acestea au fost trimise Parlamentului pentru a aproba calendarul dezbaterii și adoptării în Legislativ.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele