CNN: Donald Trump ar fi lăudat un desert imediat după ce a aflat că Soleimani a fost ucis

35
2 minute de lectură
Foto: Getty Images / Guliver

Donald Trump se afla la masă cu prieteni și politicieni, la reşedinţa lui de vacanţă din staţiunea Mar-a-Lago, când a primit vestea că generalul iranian Qassem Soleimani a fost ucis, transmite Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

Din meniul preşedintelui au făcut parte friptură şi îngheţată, potrivit unor surse ale CNN. Imediat după atac, Trump, care a dat personal ordinul ca liderul Forţei Quds să fie ucis, le-a spus oaspeţilor că desertul servit „este cea mai bună bucată de prăjitură cu ciocolată pe care aţi văzut-o vreodată”.

O scenă similară a avut loc în 2017, după ce Trump a dat ordinul atacului aerian asupra unui aerodrom sirian. După atac, Trump a vorbit despre prăjitura de ciocolată servită la masa de la summitrul GQ, la care a participat și președintele Chinei, Xi Jinping, scrie CNN.

„I-am spus, domnule Președinte, să vă explic ceva – asta era în timpul desertului – tocmai am lansat 59 de rachete care au lovit, apropo, incredibil, de la mii de mile depărtare, care au lovit tot, incredibil. Minunat. E genial. Își mânca prăjitura și era tăcut”, a adăugat Trump. Mai târziu, președintele american a descris desertul drept „cea mai bună prăjitură de ciocolată pe care o poți imagina, iar președintele Xi era încântat de ea”.

Atacul din Irak a fost executat fără ca membrii Congresului să fie informaţi, fapt care a atras multe critici din partea democraţilor. Chiar şi aşa, unii politicieni republicani l-au susţinut public pe Trump. Senatorul Lindsey Graham i-a mulţumit preşedintelui pentru faptul că apără interesele Americii.

Peste hotare, mulţi lideri de stat au condamnat atacul, care ar putea declanşa un nou conflict major în Orientul Mijlociu.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele