Codruța Kovesi scapă de controlul judiciar, conform deciziei ICCJ

198
1 minut de lectură

Laura Codruța Kovesi a scăpta de toate măsurile de control judiciar decise de Adina Florea, procuror al Secției Speciale.

Judecătorul ICCJ a decis să anuleze aceste măsuri la cererea procurorului de ședință care a constatat mai multe nulități în dosarul întocmit de procurorul Adina Florea, adjunctul secției speciale de investigare a magistraților.

Fosta șefă DNA a avut mai multe interdicții, între care să nu mai lucreze la Parchetul General, să nu mai dea declarații în fața presei cu privire la dosarele în care este vizată și să nu părăsească țara.

Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție i-a deschis un prim dosar Laurei Codruța Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiță a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în țară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011. Laura Codruța Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI.

În această cauză, fostul procuror-șef DNA este urmărit penal pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Procurorul de caz al acestei cauze este Adina Florea.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele