Coreea de Nord testează un nou motor de rachetă

48
1 minut de lectură

Coreea de Nord a anunțat că a desfășurat un „test foarte important”, iar imaginile din satelit făcute înainte și după anunț sugerează că regimul a testat un nou tip de motor de rachetă, au informat luni experții, relatează site-ul agenției Reuters, preluat de Mediafax.

Agenția nord-coreeană de știri KCNA a dezvăluit că nord-coreenii au efectuat un test „foarte semnificativ” la baza de lansare Sohae, pe care, potrivit oficialilor americani, Phenianul a promis în 2018 că o va dezafecta.

Imaginile de satelit realizate sâmbătă de Planet Labs au arătat mai multe vehicule și echipamente care ar putea fi folosite într-un experiment cu motor de rachetă, în timp ce imaginile făcute duminică sugerează că un astfel de test a fost făcut, informează analistul Jeffrey Lewis. „Vehiculele și obiectele apar pe 7 decembrie părând să conducă un test”, a precizat acesta.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Apărare de la Seul a refuzat să confirme că acesta ar fi fost un test pentru un motor de rachetă, declarând că monitorizarea și investigația se află în desfășurare alături de autoritățile americane.

Testul are loc în contextul în care Coreea de Nord a avertizat recent că ar putea urma o „cale nouă”, pe fondul impasului în negocierile cu SUA privind denuclearizarea Coreei.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele