Creșterea capacității de intervenție a polițiștilor | Proiectul intră la vot

402
2 minute de lectură

Proiectul prin care polițistul este îndreptățit să folosească mijloace de constrângere prin forță fizică sau neletale pentru imobilizare, în scopul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, a primit raport de adoptare în Comisiile juridică și de apărare ale Camerei. Deputații îl vor vota miercuri, informează Mediafax.

Comisia Juridică, de disciplină și imunități și cea pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, din Camera Deputaților, au adoptat, cu 23 de voturi “pentru”, un raport comun de adoptare a legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice. Actul normativ, cu amendamente, va intra, miercuri, în ședința de plen a Camerei Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Proiectul de lege a fost inițiat de ministrul de Interne Carmen Dan și vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache.

Printre amendamentele adoptate include și prevederea prin care polițistul poate aplica “procedee de autoapărare sau imobilizare, cătușe sau alte mijloace care permit imobilizarea membrelor superioare și/sau inferioare, denumite în continuare mijloace de imobilizare; mijloace neletale; arme albe și de foc, mijloace adecvate”.

Un alt amendament al UDMR, adoptat de comisiile reunite, este cel care vizează faptul că polițistul ar obligația ca persoana pe care o încătușează să îi fie acoperită fața.

„Polițistul este obligat să permită persoanei aflate în spațiul public, împotriva căreia sunt folosite cătușe sau mijloace de imobilizare, să adopte măsuri adecvate pentru acoperirea feței și a mijloacelor de imobilizare”, prevede amendamentul UDMR, adoptat marți de comisii.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele