Judecătoria Drobeta Turnu Severin va trebui să decidă în cazul Sorinei

18
3 minute de lectură

Judecătoria Drobeta Turnu Severin va trebui să decidă dacă Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații de la foștii asistenți maternali care au crescut-o, va avea sau nu interdicție de părăsire a țării, după ce Tribunalul Mehedinţi a declinat competenţa, potrivit Mediafax.

Tribunalul Mehedinți a înregistrat solicitarea procurorului general de la Parchetul de pe lângă Înalte Curte de Justiţie şi Casaţie de a da o ordonanţă preşedinţială în acest caz, iar marți şi-a delinat marţi competenţa.

„Tribunalul Mehedinţi a declinat competenţa pentru ordonanţa preşedinţială în cazul Sorinei. Judecătorul a considerat că nu este de competenţa Tribunalului să dea această ordonanţă preşidenţială şi a declinat competenţa către Judecătoria din Drobeta Turnu Severin. Motivarea acestei decizii se va redacta în 48 de ore, după care se vor relua circuitul acestei ordonanţe la Judecătoria Drobeta Turnu Severin”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinţi, Adrian Ungureanu.

Procurorul general Bogdan Licu a transmis, luni, o ordonanță Tribunalului Mehedinți prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetița de 8 ani și una Curții de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale a minorei.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Dimitrie Bogdan Licu a formulat astăzi, 24 iunie 2019, o cerere de ordonanță președințială adresată Tribunalului Mehedinți prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Prin acțiunea formulată s-a solicitat și obligarea părinților adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni”, informa Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Totodată, printr-o acțiune separată adresată Curții de Apel Craiova a fost formulată, tot luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se „schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri”.

Marți, părinţii adoptivi ai fetiței de 8 ani din Baia de Aramă i-au cerut procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării ordonanţei preşedinţiale de la Mehedinți departe de zona Craiova, de teamă că vor fi linșați și pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinți”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele