Cum justifică Dăncilă greșelile de exprimare și cum a evoluat relația cu Dragnea. Ce au discutat

369

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Marius Tuca Show, că nu va abroga OUG 114, dar vor exista modificări, acolo unde lucrurile nu sunt flexibile, în urma discuțiilor cu factorii implicați.

„Nu voi abroga OUG 114, dar trebuie făcute modificări, pe care nu trebuie să le facă guvernul,, ci cu toți factorii implicați. Să putem modifica ce nu e bun”, a declarat Viorica Dăncilă, la Marius Tucă Show.

Ordonanța 114, care prevede măsuri fiscale, în special pentru bănci și companiile din energie și comunicații a fost criticată în repetate rânduri de asociațiile patronale, pe motiv că suplimentează sumele pe care companiile trebuie să le plătească autorităților de reglementare.

Șefa Guvernului s-a referit și la alte momente importante din perioada mandatului său.

Ultima discuție cu Liviu Dragnea

Pentru prima dată, premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Marius Tuca Show, că a avut probleme de comunicare cu Liviu Dragnea, în ultima perioadă de șefie a acestuia la PSD, afirmând că în seara alegerilor a mers la partid cu mai mulți miniștri, știind de rezultatul slab de la urne.

„Da, am discutat cu Liviu Dragnea în seara alegerilor. Am luat câțiva miniștri și am mers la partid. Deja știam că rezultatul va fi unul slab. Am spus că indiferent de rezultat trebuie să mergem acolo și să ni-l asumăm. Atunci am mers la partid și am discutat cu Liviu Dragnea. Nu (nu m-am gândit că va fi condamnat n.r.)”, a declarat Viorica Dăncilă, la Marius Tuca Show.

Nepotrivirea părerilor

Întrebată de relația cu Liviu Dragnea, aceasta a spus: „Da, în ultima vreme aveam păreri divergente. În seara aceea mi-a spus că trebuie să păstrăm guvernarea pentru că avem obligația față de români”.

După preluarea interimatului la PSD, Viorica Dăncilă a anunțat că e nevoie de o conducere colectivă în care toată lumea să aibă un punct de vedere, iar justiția nu mai trebuie să fie principalul subiect.

Grețelile de exprimare

„Au fost mai mulți factori, dar nu vreau să vorbesc despre acest lucru. Eram timorată”, a declarat Viorica Dăncilă, la emisiunea „Marius Tucă Show”.

Premierul a sugerat că i-a fost impusă o anumită linie de exprimare și comunicare, cu care a precizat că nu s-a putut identifica.

„Trebuia să merg pe o anumită linie care nu era confortabilă pentru mine și cu care nu mă puteam identifica”, a completat Viorica Dăncilă.

Liderul de la Palatul Victoria a refuzat să spună cine i-a impus această direcție de comunicare.

Mitingurile

Întrebată dacă PSD își va lansa candidatul pe Arena Națională, Viorica Dăncilă a spus: „Nu, nu vom face pe Arena Națională. Nici mitinguri nu trebuie să facem din pnuctul meu de vedere. Eu cred că trebuie să fim în mijlocul oamenilor, iar PSD trebuie să se reintoarcă la acest mod de a face campanie”.

Întrebată și de relația cu președintele Klaus Iohannis, Dăncilă a spus: „Erau discuții punctuale referitoare la mai multe aspecte. Mi-ar fi plăcut să discutăm mai mult despre președinția rotativă. Gândiți-vă că eu am invitat președintele României, când am avut deschiderea la Ateneu, pe toată lumea. Să avem un dialog pe susținerea liderilor instituțiilor europene, ce înseamnă anumite decizii, intern și extern”, a declarat Viorica Dăncilă.

„A fost și o perioadă foarte grea, intrarea în strategia e campanie care a agitat foarte mult lucrurile”, a mai spus premierul.

Cum a ajuns Dăncilă premier: „Primul meu răspuns a fost nu”

Citiți și: Dăncilă: Președintele PSD să fie pro-european. Vreau să schimb modul de lucru al lui Liviu Dragnea

Comentarii

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele