Dacă oamenii mor pentru a admite ceea ce este evident – este necesară o reformă profundă a sistemului public de sănătate

Iohannis: „aici avem o față cu probleme structurale în spitalul din România ... este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, nu trebuie repetată o astringență fină! ” Cîțu : „ieșiți din birouri, faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă” Deci ce urmează?

87
2 minute de lectură

5 persoane și-au pierdut viața după ce un incendiu a izbucnit vineri dimineață, 29 ianuarie, la parter, la unul dintre cele mai mari spitale din România, La Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Autoritățile au lansat planul de intervenție roșu, la fața locului fiind trimise zeci de ambulanțe și vehicule ale pompierilor. Autoritățile au deschis, de asemenea, linii telefonice speciale pentru rudele pacienților. Incendiul, care a fost stins de pompieri, a afectat 4 camere. Specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și ofițerii de poliție și procurorii, cercetează în prezent cauza incendiului. 

Spitalul Matei Bals tratează și pacienții cu COVID-19. 53 dintre cei peste 100 de pacienți de la Pavilionul 5 al spitalului, unde a izbucnit incendiul, au fost transferați la alte spitale din București.

Institutul Matei Bals a fost construit în 1953 cu ultima linie de oxigen instalată în decembrie anul trecut și are toate autorizațiile necesare. 

Președintele Klaus Iohannis a mers vineri la Institutul Matei Bals din București și și-a transmis condoleanțele familiilor victimelor. De asemenea, el a mulțumit salvatorilor pentru intervenția lor rapidă și personalului medical pentru „eforturile supraomenești” depuse în ultimul an, deoarece au lucrat în condiții de stres extrem. 

Premierul Florin Cîțu  a spus că incendiul mortal de la Institutul Matei Bals este rezultatul lipsei investițiilor. 

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele