Dăncilă: Am discutat cu Iohannis despre remaniere. Aștept răspunsul președintelui

29
3 minute de lectură

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, după discuțiile din coaliția PSD-ALDE, că a vorbit miercuri cu președintele Klaus Iohannis despre propunerile de remaniere și că așteaptă o decizie oficială a acestuia pe cele trei ministere unde sunt miniștri interimari, a căror mandate expiră vineri, potrivit Mediafax.

“Nu am discutat încă cu domnul președinte (despre decizia de remaniere-n.red.). Am să sun. Am avut o discuție ieri (miercuri-n.red.) cu domnul președinte. Am vorbit despre fiecare candidat în parte, am motivat propunerile și acum aștept de la președinte să vină cu un răspuns pentru cele trei portofolii, interimatele care expiră mâine (vineri-n.red.). Am discutat cu domnul președinte despre fiecare propunere, am spus de ce am făcut aceste propuneri, faptul că îmi doresc să avem în Guvern oameni cu performanță”, a declarat, în Parlament, Viorica Dăncilă, președintele interimar al PSD.

Aceasta a spus că PSD va lua o decizie privind postul de vicepremier pe probleme economice, care se va vacanta în urma plecării lui Viorel Ștefan la Curtea de Conturi Europeană.

În cazul refuzului deja exprimat de președintele Klaus Iohannis față de propunerea de a-l numi pe Titus Corlățean pe postul de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice, prim-ministrul Dăncilă a spus că așteaptă un răspuns oficial.

“Deciziile le luăm în forurile statutare ale partidului, însă așteptăm un răspuns oficial pentru a lua o decizie”, a declarat șeful Executivului.

Viorica Dăncilă a afirmat că a mai discutat cu președintele Klaus Iohannis despre rezultatele președinției rotative a României la Consiliul UE, pe care șeful statului le-a apreciat.

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, joi, într-o ședință a coaliției PSD-ALDE, la Parlament, cu Marcel Ciolacu și Călin Popescu Tăriceanu, despre remanierile guvernamentale, dar și despre pactul propus de Klaus Iohannis pentru consolidatea parcursului european al României. La discuții au participat președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar și purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian și președintele executiv al PSD, Paul Stănescu.

PSD a stabilit în CEx, săptămâna trecută, noile propuneri pentru ministere. Astfel, pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mînzatu, cu o experiență de 15 ani în domeniul afacerilor și fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu. În schimb, președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu îl va numi pe Titus Corlățean vicepremier, așa cum a cerut PSD, numindu-l „artizanul catastrofei de la alegerile din 2014”. Referitor la ceilalți trei miniștri propuși de PSD, șeful statului a declarat, marți la Cotroceni, că va lua o decizie în zilele următoare.

În contextul remanierii, președintele executiv al PSD, Paul Stănescu, a declarat că probabil partidul va veni cu o remaniere mai amplă după moțiunea de cenzură. Social-democratul a precizat că, la CEx de vineri, va fi făcută o analiză „cu cărțile pe masă” referitoare la rezultatul la europarlamentare.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele