Dăncilă răspunde în română unei întrebări adresate în engleză: Merkel vorbește doar în germană

134
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Urmăriți-ne și pe Facebook

Viorica Dăncilă a refuzat, marți, să răspundă în limba engleză unei întrebări despre programul Visa Waiver, precizând că și cancelarul german Angela Merkel vorbește în germană la toate reuniunile cu președinți și șefi de guverne. „Aș fi putut să vă răspund și în engleză“, a completat liderul PSD.

„O să vă răspund în română pentru că sunt foarte mulți români care se uită la noi în acest moment și nu aș vrea să ducem în derizoriu această dezbatere deschisă cu presa. O să vă dau un exemplu. Angela Merkel, în toate deplasările, întâlnirile pe care le are cu președinții sau șefii de guvern ai altor state, vorbește în limba germană. Haideți să nu încercăm să ducem o dezbatere serioasă în derizoriu. Haideți să vedem lucrurile bune pe care putem să le luăm din abordarea fiecărui șef de stat și de guvern. Eu cred că avem datoria ca, în România, să fim mândri de limba noastră. Credeți-mă, că aș fi putut să vă răspund și în engleză. Credeți-mă. Și o să vedeței că o răspund și în limba engleză”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată, în limba engleză, despre programul Visa Waiver.

Nu este pentru prima dată când jurnaliștii încearcă să determine candidatul PSD la alegerile prezidențiale să vorbească în limba engleză. Viorica Dăncilă a precizat însă, săptămâna trecută, că va avea o dezbatere în limba engleză în aproximativ o lună.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele