Dăncilă vrea propuneri pentru interzicerea eliberării condiționate în cazurile grave

45
1 minut de lectură

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut joi ministrului Justiției Ana Birchall să vină cu propuneri pentru modificarea legislației, astfel încât răpirea să fie mai bine definită, iar pentru cazurile grave să fie interzisă eliberarea condiționată, relatează Mediafax.

„La Ministerul Justiției a fost demarata o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave. Va fi realizat un pachet cu propuneri de modificare și completare a legislației privind mai multe aspecte. Interzicerea posibilității de eliberare condiționată pentru infracțiuni grave și foarte grave, definirea mai clară a faptei de răpire, fenomen pe care-l constatăm din ce în ce mai des în ultimii ani față de persoane vulnerabile și stabilirea prin lege a unor limite de pedeapsă mai mari”, a declarat Viorica Dăncilă.

Aceasta a cerut ministrului Justiției să vină cu propuneri de modificare a legii cât mai repede.

„Solicit ministrului justiției să finalizeze analiza de urgență ca să formuleze propuneri de modificare a legislației. Vom lua toate măsurile pentru funcționarea corectă a instituțiilor răspunzătoare pentru siguranța cetățeanului”, a mai spus premierul.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele