Democrații din Camera Reprezentanților s-au reunit pentru a redacta acuzaţiile împotriva lui Trump

13
2 minute de lectură
EPA/MICHAEL REYNOLDS / POOL

Democrații din Camera Reprezentanților SUA s-au întâlnit pentru a redacta acuzaţiile împotriva lui Donald Trump şi pentru a se pregăti pentru ceea ce ar putea fi ultima săptămână a anchetei împotriva preşedintelui, relatează site-ul genţiei Reuters, preluat de Mediafax.

După ce a ieșit dintr-o ședință de ușile închise de o zi întreagă, parlamentarii din cadrul Comisiei Juridice a Camerei au declarat că sunt încă în proces de redactare a acuzațiilor formale, cunoscute sub numele de articole de punere sub acuzare, pe care comisia l-ar putea recomanda pentru votul definitiv al Camerei cel mai devreme joi.

Jamie Raskin a declarat că, sâmbătă seara, comisia și-a petrecut ziua digerând informațiile pe care le-au primit de la Comisia de Informații a Camerei și cercetătorii de drept constituțional, care au depus mărturie miercuri în Congres.

„Acum suntem în proces de a pune legea și faptele la un loc pentru a începe să ne gândim la următorul pas”, a spus el.

Parlamentarii au lansat un raport de 55 de pagini, sâmbătă dimineață, în care expuneau ceea ce văd drept motive constituționale pe baza cărora ar putea fi construite articole de punere sub acuzare.

Comisia va organiza o ședință publică luni pentru a analiza probele adunate în cadrul anchetă.

Republicanii au solicitat o zi întreagă de proceduri pentru a examina propriile lor probe, inclusiv un raport de 110 pagini care ar arăta că ancheta nu a găsit nicio dovadă a unei infracțiuni comise de preşedinte.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele