Dosar penal și amendă pentru șoferul dricului care a adus femeia moartă în Italia de coronavirus

111
2 minute de lectură

Șoferul care a adus în țară sicriul cu femeia de 80 de ani din orașul Borșa, județul Maramureș, moartă în Italia în urma infectării cu noul coronavirus, are dosar penal și a fost amendat cu 4.900 de lei pentru nerespectarea carantinei.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că șoferul a refuzat, inițial, să stea în carantină, dar în urma intervenției autorităților a înțeles situația și s-a conformat.

„Șoferul care a adus în orașul Borșa cele două sicrie din Italia, printre care și cel al femeii de 80 de ani decedată în această țară în urma infectării cu noul coronavirus, a fost amendat cu 4.900 de lei și i s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Din primele informații, după ce a revenit în țară, șoferul a refuzat să intre în carantină, dar în urma intervenției autorităților a înțeles situația și a intrat în carantină”, a spus Bucă.

Primarul orașului Borșa, Sorin Timiș, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX că șoferul care a efectuat transportul mortuar a venit din Italia, din zona roșie, și trebuia, obligatoriu, plasat în carantină timp de 14 zile.

„El a refuzat, inițial, spunând că are treabă, că are de lucru, că el stă acasă, dar până la urmă a fost dus forțat în carantină de polițiști și jandarmi”, a precizat Timiș.

Femeia de 80 de ani din comuna Borşa, judeţul Maramureş, primul cetăţean român care a murit de coronavirus, în Italia, a fost adusă în ţară de membrii familiei, alături de sora sa, de asemenea decedată, fără ştirea autorităţilor române. Cele două au fost înmormântate fără preot.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele