Dosarul semafoarelor din Capitală accesate ilegal, clasat

1 minut de lectură

Procurorii DIICOT au clasat dosarul privind semafoarele care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti la finele anului 2018 deoarece, în urma anchetei, procurorul de caz nu a identificat probe concrete care să dovedească faptul că la sistemul informatic a intervenit o persoană neautorizată.

„În lipsa unor elemente concrete care să dovedească accesul la sistemul informatic și folosirea fără drept a programelor destinate sistemului informatic nu se poate dovedi nici faptul că perturbarea funcționării sistemului informatic (trecerea automatului de dirijare a circulației din 3 culori în galben intermitent) s-a realizat ca urmare a intervenției neautorizate asupra acestuia, motiv pentru care se va dispune clasarea referitor la comiterea infracțiunilor pentru care s-a început in rem urmărirea penală”, se arată în ordonanța de clasare a dosarului, obținută de MEDIAFAX.

Faptele cercetate au fost acces ilegal la un sistem informativ și perturbarea funcționării sistemelor informatice.

Primăria Capitalei a anunțat, în luna decembrie 2018, că ar fi avut loc accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Bucureşti, subliniind că a fost deja depusă o plângere penală. Primăria a mai spus că au fost introduse alte diagrame ce stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că mai mulţi angajaţi au fost chemaţi la secţia de poliţie pentru a furniza eventuale informaţii care pot duce la concluzii în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele