Dosarul semafoarelor din Capitală accesate ilegal, clasat

15
ccr

Procurorii DIICOT au clasat dosarul privind semafoarele care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti la finele anului 2018 deoarece, în urma anchetei, procurorul de caz nu a identificat probe concrete care să dovedească faptul că la sistemul informatic a intervenit o persoană neautorizată.

„În lipsa unor elemente concrete care să dovedească accesul la sistemul informatic și folosirea fără drept a programelor destinate sistemului informatic nu se poate dovedi nici faptul că perturbarea funcționării sistemului informatic (trecerea automatului de dirijare a circulației din 3 culori în galben intermitent) s-a realizat ca urmare a intervenției neautorizate asupra acestuia, motiv pentru care se va dispune clasarea referitor la comiterea infracțiunilor pentru care s-a început in rem urmărirea penală”, se arată în ordonanța de clasare a dosarului, obținută de MEDIAFAX.

Faptele cercetate au fost acces ilegal la un sistem informativ și perturbarea funcționării sistemelor informatice.

Primăria Capitalei a anunțat, în luna decembrie 2018, că ar fi avut loc accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Bucureşti, subliniind că a fost deja depusă o plângere penală. Primăria a mai spus că au fost introduse alte diagrame ce stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că mai mulţi angajaţi au fost chemaţi la secţia de poliţie pentru a furniza eventuale informaţii care pot duce la concluzii în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.

Comentarii

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele