Dragnea-Dăncilă, polemică printre zăbrele

61
3 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Din spatele gratiilor, Liviu Dragnea o acuză pe Viorica Dăncilă că ar fi fraudat banii Uniunii Europene prin salariul asistentei pe care o avea când era europarlamentar. Noul atac este legat de dosarul în care Dragnea cere invalidarea conducerii PSD, a informat Realitatea TV.

Dragnea dorește sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene în dosarul de la Curtea de Apel București în care contestă noua conducere PSD, stabilită la Congres. Fostul lider PSD o acuză pe Viorica Dăncilă de fraudă, fiindcă ar fi declarat un salariu fals pentru asistenta locală din perioada în care a fost europarlamentar, potrivit unui document prezentat de comisarul.ro, preluat de Realitatea TV.

Asistenta în cauză era Adriana Botorogeanu, membra PSD cercetată în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Teleorman şi condamnată după ce a recunoscut faptele. În același dosar, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate.

Acum, fostul lider PSD vrea ca instanţa naţională să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene. În baza acestei acuzații, avocații lui Dragnea cer sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene în dosarul de la Curtea de Apel București în care contestă noua conducere PSD, stabilită la Congres.

Liviu Dragnea a depus la instanță mai multe cereri, între care și cea privind CJUE, următorul termen fiind în 31 octombrie. Pe 9 august, prima cerere depusă de fostul lider social-democrat a fost respinsă, instanța confirmând noua conducere a PSD, în frunte cu Viorica Dăncilă.

Ca reacție la aceste acuzații, Viorica Dăncilă a declarat: „Eu vă garantez că de fiecare dată am respectat legea. Nu mi-aș fi permis să fac așa ceva, iar dacă exista o mai bună informare și oricare dintre europarlamentari pot să confirme acest lucru, nimeni nu poate să redirecționeze banii către un angajat, pentru că aceștia sunt direct direcționați de către Parlamentul European”.

„Există cinci sau șase firme care pot gestiona această direcționare a fondurilor și întâi achită toate obligațiile către stat și pe urmă merg la cel care beneficiază de acest contrat de angajare cu europarlamentarul. Am toate documentele. Nu îmi este frică. Îmi este frică doar de Dumnezeu și de măsurile împotriva românilor care vor să le ia acești oameni”, a declarat fostul premier, potrivit Mediafax.

Întrebată de ce crede că Dragnea a luat mai multe măsuri împotriva ei în ultima perioadă, președintele PSD a spus: „Nu înțeleg de ce toți și-au ales țintă o femeie-premier. Nu înțeleg, dar vreau să le spun tuturor că nu am nicio problemă cu legea, nu mi-e frică de niciun control, nu am încălcat Constituția, așa cum fac alții”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele