DSU: Nu se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate

27
2 minute de lectură

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă transmite că niciun spital public sau privat şi niciun ambulatoriu de specialitate nu va fi închis pe perioada stării de urgență, iar restricţiile se referă doar la consulturi, tratamente sau activităţi medicale care pot fi reprogramate şi nu sunt urgente.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a făcut publice mai multe precizări în ceea ce priveşte interdicţia de internări a pacienţilor pe perooada stării de urgenţă. Astfel, reprezentanţii DSU au precizat că niciun spital nu va fi închis.

„Având în vedere numeroasele solicitări ale pacienţilor şi cadrelor medicale referitoare la aplicarea art. 1 din Ordinul Comandantului Acţiunii, Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 74553/07.04.2020, facem următoarele precizări: interdicţiile prevăzute art. 1 nu sunt aplicabile în mod absolut şi automat ci pe baza analizei medicului curant de specialitate, care să justifice:

– necesitatea internării pacienţilor, pentru asistenţa spitalicească acordată în spitalele publice şi private sau

– necesitatea realizării consultaţiilor sau a tratamentelor în ambulatoriu, în unităţile publice sau private care acordă asistenţă medicală ambulatorie”, potrivit DSU.

De asemenea, DSU precizează că restricţiile nu se referă la femeile însărcinate, persoanelor care necesită tratament oncologic, care au nevoie de controale periodice. Asistenţa medicală va fi acordată indiferent dacă spitalul este public sau privat, completează reprezentanţii DSU.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele