Ecaterina Andronescu, gafă la congresul PSD Teleorman

276
2 minute de lectură

Ecaterina Andronescu a încurcat, duminică, numele județului în care se afla, pe care l-a numit Alexandria, în loc de Teleorman, transmite Mediafax.

Ministrul Educației a vorbit la congresul de alegeri al PSD Teleorman despre situația învățământului din acest județ, pe care l-a numit însă Alexandria.

Ministrul Educației a avut doar cuvinte de laudă pentru sistemul de învățământ din județul Teleorman, de la procentul bun obținut la Evaluarea Națională, până la dezvoltarea universității din Alexandria. În discursul rostit la congresul organizației județene a PSD a încurcat însă numele județului.

„Întorcându-ne aici în județul Alexandria am fost martorul începutului universității pe care dumneavoastră astăzi o aveți aici”, a spus ministrul Educației.

O altă gafă

Prezent la congres, și vicepreședintele ALDE Teleorman, Virgiliu Cocoșilă, a greșit chiar numele partidului partener de guvernare, pe care l-a numit Partidul Socialist Democrat. „Bună ziua, doamnă prim-ministru și președinte al Partidului Socialist Democrat”. Liderul ALDE și-a corectat însă repede greșeala.

Ministrul Educației a mai făcut zilele trecute o greșeală de exprimare, când a vorbit despre Bacalaureat la o emisiune difuzată de TVR 1, spunând „orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă”.

Dăncilă și „summit-ul de la Iași”

Ecaterina Andronescu nu este singura care a făcut astfel de gafe. În luna mai, și premierul Viorica Dăncilă a spus în timpul unei conferințe de presă organizate în Frasin, judeţul Suceava, că se află într-o vizită în judeţul Hunedoara.

„Bună ziua. Aş vrea să urez «La mulţi ani» tuturor celor care sărbătoresc astăzi ziua onomastică. Suntem într-o vizită în judeţul Hunedoara”, şi-a început Dăncilă discursul, moment în care a fost corectată.

În campania electorală pentru europarlamentare, premierul a făcut o confuzie în legătură cu locul unde se află şi la mitingul PSD din Galaţi, spunând „facem aici summit-ul de la Iaşi”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele