Elveția ar fi descoperit spioni ruși deghizați ca instalatori

126
2 minute de lectură
Congress Centre (prim-plan), Davos, Elveția. Foto: World Economic Forum/Wikisource

Un cotidian local susține că oficialii elvețieni au dejucat la Davos, locul unde în acest moment se desfășoară Forumul Economic Mondial, o presupusă operațiune rusă de spionaj, care implica folosirea unor agenți deghizați în instalatori, fără ca informațiile să fi fost confirmate de Poliție, transmite Mediafax.

Potrivit cotidianului Tages-Anzeiger, citat de site-ul agenției Reuters, doi cetățeni ruși au fost verificați de Poliția elvețiană în luna august 2019 în stațiunea elvețiană Davos. Cei doi au prezentat pașapoarte diplomatice și ulterior au părăsit țara, au precizat jurnaliștii.

Poliția din cantonul Grisons a confirmat că cei doi ruși au prezentat pașapoarte diplomatice ruse, însă nu a găsit niciun motiv să-i rețină. De asemenea, autoritățile elvețiene au afirmat că nu s-a găsit nicio conexiune între vizita lor și Forumul Economic Mondial.

„Este adevărat că am verificat doi cetățeni ruși la Davos și s-au identificat cu pașapoarte diplomatice, dar nu am putut stabili niciun motiv pentru a-i reține. Li s-a permis să plece”, a spus un purtător de cuvânt al poliției cantonale, adăugând că autoritățile nu i-au identificat niciodată pe bărbați ca fiind instalatori.

Un reprezentant al Ambasadei ruse la Berna a respins informațiile vehiculate de cotidianul Tages-Anzeiger.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele