NEWS ALERT Școala 133 din București, evacuată. Elevi, expuși la un gaz toxic de la deratizare

148
3 minute de lectură
Foto: ISU

Mai mulți elevi de la Școala 133 din Capitală au acuzat dureri de cap de la un gaz toxic folosit la deratizare în școală. 23 dintre copii au ajuns la spital, iar ISU București a decis evacuarea celor 500 de copii care se aflau în școală la cursurile de după-amiază.

UPDATE: „Urmare a primelor verificări, inspectorii DSPMB au luat ca primă masură închiderea operativă a unității de învățământ pe o durată de 72 ore”, a transmis Ministerul Sănătății într-o informare de presă.

Controlul Direcției de Sănătate Publică va continua, iar un raport va fi prezentat ministrului Sănătății Victor Costache.

UPDATE: Substanțele folosite de deratizarea și dezinsecția din Școala 133 sunt Insectum şi Bionet, potrivit procesului verbal al acţiunii, au informat reprezentanţii ISU. Surse apropiate intervenţiei au explicat pentru Mediafax că cele două substanţe nu trebuie combinate în cadrul unei deratizări.

UPDATE: „Au fost evaluați medical 23 de copii, dintre care cinci au refuzat transportul la spital (16 la Grigore Alexandrescu și doi la Marie Curie)”, a transmis ISU.

„La caz au fost direcționate ambulanțe SMURD și echipaj CBRN pentru a identifica sursa. Se procedează la evacuarea tuturor elevilor. O fată de 14 ani a fost transportată la Spitalul „Marie Curie”. În incinta școlii acționează două ambulanțe SMURD și o ambulanță SABIF”, transmite ISU București într-o informare de presă.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică (DSP) București a trimis la fața locului o echipă de inspectori sanitari pentru a demara o verificare.

Foto: ISU

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București a transmis că eleva care se află la spital a acuzat usturimi la ochi, dar nu a fost grav, eleva plecând pe picioarele ei la cabinetul școlii, de unde a fost chemată o ambulanță.

Anterior, în cursul zilei de marți, clasa fusese igienizată, ca urmare a apariției unor cazuri de gripă, de către Primăria Sectorului 4.

Foto: ISU

Măsură de a nu permite accesul elevilor sau personalului în școală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării, precizează sursa citată.

Prin urmare, școala a permis accesul elevilor și personalului.

„Astăzi (marți – n.red.), după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, școală a anunțat și salvarea și pompierii”, precizează oficalii ISMB.

În prezent, elevii sunt duși la Școala 102, care este goală, și așteaptă să fie preluați de părinți.

Foto: ISU

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele