Euroins România spune că acuzațiile COTAR sunt doar „dovezi publice de lăcomie”

112
3 minute de lectură
Foto: Pixabay

Euroins Romania anunţă este stabilă financiar, iar recentele acuzaţii ale COTAR sunt doar „dovezi publice de lăcomie, pe seama românilor, (…) cu potenţiale prejudicii serioase asupra activităţii societăţii”, se arată într-un comunicat de presă Euroins. Reacția vine după ce Confederația Transportatorilor a anunțat vineri că va protesta împotriva Euroins, potrivit Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

„Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA anunţă pe toţi cei peste două milioane de posesori de poliţe RCA că societatea este absolut stabilă financiar, susţinută de către un acţionar puternic şi cu resurse şi rezerve financiare extinse, şi că recentele acuzaţii lansate de către o asociaţie anacronică nu sunt nimic altceva decât dovezi publice de lăcomie, pe seama românilor. Ceea ce a făcut COTAR vineri reprezintă o manevră evidentă de discreditare a Euroins Romania, cu potenţiale prejudicii serioase asupra activităţii societăţii, care în caz că vor produce vreun efect vor fi imputate celor ce au aruncat în spaţiul public aceste acuzaţii. În ciuda mențiunilor din comunicatul COTAR, conform cărora protestul privește modul de aplicare a normelor RCA în general, în realitate este vorba despre o acțiune concentrată exclusiv împotriva Euroins”, anunță compania într-un comunicat remis luni, MEDIAFAX.

Reprezentanții companiei de asigurări numesc campania inițiată de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România drept „artificială” și fără „temei legal”.

„Multe dintre petiţiile înregistrate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) sunt depuse de service-uri auto care solicită tarife indecente şi de aceea sunt adesea soluţionate în favoarea Euroins Romania”, mai anunță Euroins.

Asiguratorii mai acuză COTAR de „lăcomie”.

„Această asociaţie reprezintă, de asemenea, şi service-uri auto care au reuşit performanţa uluitoare de a factura un far de Dacia Logan cu aproape 400 de euro – în condiţiile în care o asemenea piesă costă între 300 şi 700 de lei, în funcţie de generaţia modelului. Legea invocată de service-urile auto nu limitează asemenea tarife indecente. De aceea, ori de cât ori Euroins Romania contestă aceste costuri, lacomele service-uri auto depun o plângere la ASF, iar ASF o ia în considerare ca atare şi aşa se face că Euroins Romania ajunge in situaţia de a avea mii de petiţii anunţate de către arbitrul pieţei. De aceea citiţi în media despre cele câteva mii de petiţii împotriva Euroins şi care reprezintă mai puţin de 10% din toate dosarele de daună soluţionate de către Euroins Romania fără nicio problemă”, spune compania.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a anunțat vineri că va organiza un protest de amploare, pentru a atrage atenția autorităților statului asupra nerespectării prevederilor legale de către compania de asigurări Euroins.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele