Facebook a închis anul acesta 5,4 miliarde de conturi false

16
2 minute de lectură
MENLO PARK, CA - JUNE 20: Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks during a press event at Facebook headquarters on June 20, 2013 in Menlo Park, California. Facebook announced that its photo-sharing subsidiary Instagram will now allow users to take and share video. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)
Foto: Getty Images

Urmăriți-ne și pe Facebook

Până în prezent, Facebook a închis anul acesta 5,4 miliarde de conturi false pe principala sa platformă, însă estimează că milioane de astfel de conturi nu au fost încă depistate, a anunțat miercuri gigantul social media. În 2018, compania a eliminat 3,3 miliarde de conturi false.

Până la 5% din cei 2,5 miliarde de utilizatori lunari reprezintă conturi false, în pofida tehnologiilor tot mai performante care au permis Facebook să depisteze mai multe conturi false în momentul în care sunt create.

Informația pune în evidență provocările cu care se confruntă compania în perspectiva alegerilor americane și a recensământului din 2020. Analiștii se așteaptă la un val de conținut fals și de natură să inducă în eroare, ca urmare a informațiilor cu privire la presupusele amestecuri în alegerile din 2016.

„Faptul că cifrele au crescut nu înseamnă că a crescut și conținutul periculos. Acest lucru arată doar că facem eforturi tot mai mari să identificăm acest tip de conținut“, a explicat directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, citat de CNN.

Numărul conturilor false desființate a atins valoarea maximă în prima parte a anului, când peste 2 miliarde de conturi au fost închise, în intervalul ianuarie – martie. Alte 1,5 miliarde de conturi au fost închise pe parcursul următoarelor trei luni, fapt pus de Facebook pe seama mai bunei depistări a conturilor false în momentul în care acestea sunt create. Cu toate acestea, cifra a crescut la 1,7 miliarde în intervalul iulie – septembrie.

Anunțul este parte a noului raport de transparență al Facebook, care pentru prima oară include și informații despre Instagram.

Între aprilie și septembrie, datele Instagram arată că Facebook a înlăturat 3 miliarde de elemente de conținut care încălcau politicile împotriva vânzării de droguri. Totodată, au fost eliminate alte 95.000 de elemente de conținut privind vânzări de arme.

Datele Instagram se referă și la eforturile companiei împotriva exploatării minorilor, a sinuciderilor și a propagandei teroriste. Cu toate acestea, datele Instagram nu includ subiecte abordate în cazul platformei principale, cum sunt hărțuirea sau instigarea la ură.

Facebook a fost criticat în repetate rânduri pentru faptul că platforma sa a fost utilizată pentru instigări la ură. Raportul a fost dat publicității la numai câteva zile după ce Zuckerberg s-a întâlnit cu reprezentanți ai unor organizații ce protejează drepturile civile. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele