Factorul Kashmir: Cel puțin 300 de politicieni și separatiști, reținuți pentru a opri protestele

38
1 minut de lectură

Cel puțin 300 de politicieni și separatiști au fost reținuți de autoritățile indiene din Kashmir pentru a opri protestele izbucnite în urma deciziei Indiei de a retrage statutul special al regiunii, au informat joi mai mulți oficiali, relatează Mediafax, care citează site-ul agenției Reuters.

Începând de duminică, Guvernul indian a oprit rețelele de telefonie mobilă, internetul și a interzis adunările publice în cel mai mare oraș din regiune, Srinagar.

Tensiunile dintre Pakistan şi India s-au amplificat după ce Administraţia de la New Delhi a anulat luni Articolul 370 al Constituţiei indiene, care conferea statut special statului Jammu-Kashmir.

Pakistanul şi India revendică în totalitate regiunea Kashmir, dar ambele ţări, care sunt puteri nucleare, deţin controlul doar asupra unor zone din această provincie.

Islamabadul a condamnat vehement decizia Administraţiei de la New Delhi privind Kashmirul, a avertizat că va apăra locuitorii din această regiune şi a decis sesizarea Consiliului de Securitate ONU.

India a cerut joi Pakistanului să își revizuiască decizia privind reducerea nivelului relaţiilor diplomatice între Islamabad și New Delhi în urma retragerii statutului special al regiunii Kashmir, relatează site-ul agenției Reuters.

Pakistanul a avertizat că îl va expulza pe ambasadorul indian la Islamabad după ce Guvernul indian a anunțat retragerea statutului special al regiunii Kashmir.

„Guvernul indian regretă pașii anunțați de Pakistan și îndeamnă revizuirea acestora pentru menținerea comunicării diplomatice”, a informat Ministerul indian de Externe.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele