GALERIE FOTO Din fascinanta lume a camioanelor nepaleze…

92
Sursa: Bogdan Oprea

Reporter global vă propune câteva incursiuni în Nepal și Sri Lanka, prin intermediul unor galerii foto și video realizate de Bogdan Oprea.

Jurnalist, fost consilier prezidențial și, nu în ultimul rând, unul dintre oamenii care au reușit să pună în lumină importanța încă prea puțin conștientizată a voluntariatului, Bogdan a participat, în perioada mai-iunie, la o expediție umanitară care tinde să devină tradiție.

A doua casă

Într-o țară ce deține doar 59 km de cale ferată (cu 20 km mai puțin decât lungimea metroului din București), dar reprezintă mai mult de jumătate din suprafața României, fiind și cam la fel de lată ca aceasta, țară ce are 83% din teritoriu acoperit cu munți (mai mult de 90 de vârfuri montane cu peste 7.000 m altitudine) și dealuri (considerate de la 1.000 la 2.700 m altitudine, deci „acoperișul României”, Vf. Moldoveanu, 2.544 m, în Nepal ar fi considerat un simplu deal), cu drumuri naționale înguste și șerpuite prin acești munți și dealuri, pe care, uneori, nu încap două mașini ce circulă din sens opus și pe care viteza medie a unui autocar, de exemplu, o spun din proprie experiență, este de cam 25 km/h…, ei bine, aici, camioanele sunt singurele care pot asigura transportul bunurilor dintr-o parte într-alta a țării pentru cele aproape 29 de milioane de locuitori. De aceea, probabil, pentru șoferii nepalezi, camioanele devin, cu adevărat, o a doua casă și un tovarăș de drum, așa că ajung să fie personalizate în fel și chip, până chiar la personificare, după gustul și preferințele celor care le conduc.

Text și fotografii – Bogdan Oprea

Citiți și: FOTO VIDEO Jurnalul de Facebook al unui voluntar român în Nepal

FOTO Voluntari la 5.500 km depărtare. Cum a renăscut maternitatea unui sat nepalez

GALERIE FOTO Nepal | Oameni și obiceiurile lor de zi cu zi în Kathmandu

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele