Taifunul Hagibis și un cutremur au lovit simultan Japonia

64
2 minute de lectură

Şapte persoane au murit şi alte 15 sunt date dispărute în urma trecerii celui mai puternic taifun care a lovit Japonia în ultimele decenii. Capitala Tokyo a fost paralizată de revărsarea râurilor care au dus la evacuarea a milioane de oameni înainte de a se îndrepta spre coasta de nord-est a Japoniei, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Taifunul Hagibis este aşteptat să se îndrepte spre mare duminică seară, după ce s-a abătut pe coasta de nord-est şi pe insula nordică Hokkaido.

Şapte oameni au murit în prefecturile Chiba, Gunma, Kanagawa şi Fukushima din jurul lui Tokio, a informat televiziunea publică NHK. Printre aceştia se număra un bărbat de 60 de ani care a fost găsit fără semne vitale într-un apartament inundat din Kawasaki, a tramsmis NHK, iar 15 persoane au fost date dispărute duminică dimineaţă.

Autorităţile au emis avize şi ordine de evacuare pentru peste 6 milioane de oameni în Japonia, în timp ce furtuna a dezlănţuit cele mai puternice ploi şi vânturi în ani. Aproximativ 100 de răniţi au fost raportaţi până acum, în timp ce peste 270.000 de gospodării au rămas fără curent electric, a anunţat NHK.

Furtuna, despre care Guvernul a spus că ar putea fi cea mai puternică furtună care va lovi Tokyo din 1958, a adus precipitaţii record în multe zone, inclusiv în localitatea Hakone, în ultimele 24 de ore.

Hagibis, care înseamnă „viteză” în limba filipineză, a ajuns sâmbătă seara pe insula principală din Japonia, Honshu.

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 grade a zguduit Tokyo la scurt timp după aceea, fără însă a produce victime.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele