Huawei vrea să-și construiască în Franța prima fabrică europeană de echipamente 5G

23
2 minute de lectură

Huawei va construi prima sa fabrică europeană, în Franța, a declarat joi Liang Hua, președintele companiei, care care se luptă, la nivel mondial, cu acuzațiile SUA potrivit cărora Beijingul ar putea folosi echipamentul firmei pentru spionaj, anunță Reuters, preluat de Mediafax.

Liang Hua a declarat că va investi 200 de milioane de euro în prima fază, de înființare a unității, care va crea 500 de locuri de muncă.

Europa a devenit pentru Huawei un teren de luptă major, în condițiile în care neagă că echipamentul său reprezintă o amenințare la adresa securității.

„Acest loc va furniza echipamente pentru întreaga piață europeană, nu doar Franța“, a declarat Liang într-o conferință de presă.

Tehnologia 5G va antrena un salt imens în viteza și capacitatea comunicațiilor și un vârf exponențial în conexiunile între miliarde de dispozitive, de la frigidere inteligente până la mașini fără șofer.

Nu este clar dacă decizia lui Huawei a avut binecuvântarea președintelui francez, Emmanuel Macron, care a curtat investitorii străini, dar a și avertizat despre intrarea companiilor din China în economia Uniunii Europene.

Liang a declarat că Huawei și-a prezentat planul guvernului francez.

Franța este în stadii incipiente de extindere a rețelei sale 5G și încă nu a selectat furnizori. Guvernul Macron a afirmat că, în principiu, ar favoriza Nokia sau Ericsson, dar că va avea o atitudine corectă față de Huawei. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele