Încă un incinerator în București? Proiectul este pe masa Consiliului General

28
2 minute de lectură

Vineri, pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București se află un proiect ce vizează demararea procedurilor de identificare a unui teren pentru o instalaţie de tratare termică a deşeurilor (incinerare).

Conform proiectului ce urmează să fie analizat de consilieri, în Capitală, deşeurile sunt eliminate, în prezent, prin depozitare.

„Se aprobă demararea procedurilor de identificare, negociere şi achiziţionare a unui teren cu destinaţia dezvoltare investiţii pentru gestiunea deşeurilor”, stipulează unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei.

Conform proiectului, achiziţionarea terenului va fi supusă aprobării CGMB. „Analiza ofertelor şi negocierea achiziţionării terenului va fi făcută de o comisie numită prin dispoziţie a primarului general şi formată din personal de specialitate din aparatul propriu al acestuia”, mai scrie în documentul citat.

Conform Planului Naţional de Gestionare a Deşeurilor, Municipalitatea trebuie să construiască o instalaţie de tratare termică a deşeurilor cu valorificare energetică.

Unii activiști de mediu, cum ar fi cei de la organizația Zero Waste, consideră că incinerarea deșeurilor are efecte grave asupra atmosferei din mediul urban și că trebuie găsite soluții alternative.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele