LIVE Șefia Secției Speciale | Se cere recuzarea unor membri CSM

41
3 minute de lectură

11.30  Adina Florea a spus, la interviul pentru șefia Secției Speciale, că a observat că au fost autorizate interceptări ale magistraților fără ca rezultatele măsurilor de supraveghere tehnică să devină, ulterior, probe în dosarele penale, iar perioada lungă de interceptare putea să exercite presiune.

„Au fost situații nu puține, din păcate, și din punctul meu de vedere este trist, când s-au solicitat și autorizat măsuri de supraveghere tehnică față de magistrați fără ca, ulterior, rezultatele măsurilor de supraveghere tehnică să devină mijloc de probă în dosarul penal, deși perioadele de supraveghere tehnică sunt suficient de mari cât să exercite o anumită presiune asupra magistratului chemat să înfăptuiască justitția în mod independent și în numele legii”, a declarat Adina Florea.

10.55 Adina Florea a declarat, la interviul pentru șefia Secției Speciale de la CSM, că este un procuror independent și, contrar informațiilor vehiculate în spațiul public, ea nu este „aservită politic” și nimeni nu a încercat să îi impună o anumită acțiune sau idee, informează Mediafax.

„Niciodată, în toată activitatea mea profesională, nu am fost aservită politic. Activitatea s-a desfășurat cu respectarea legii, astfel cum am jurat când am intrat în profesie. Niciodată, în activitatea mea profesională nu am desfășurat altfel de activități decât cele care corespund atribuțiilor care guvernează activitatea procurorului. (…) Am fost un procuror independent și sunt independent, indiferent de ce se vehiculează. Nimeni nici nu a încercat să îmi impută vreo idee la ceea ce aș fi putut să desfășor în activitatea derulată din punct de vedere profesional”, a declarat Adina Florea, în fața comisiei de concurs pentru șefia Secției Speciale.

10.45 Procurorul Bogdan Pîrlog, candidat pentru șefia Secției de anchetare a magistraților, a precizat pentru MEDIAFAX că a formulat o cerere de recuzare a unor membri CSM care fac parte din comisia de concurs, între care și pe președintele Consiliului, Lia Savonea.

Procurorul Bogdan Pîrlog nu s-a prezentat, marți, la sediul CSM pentru a susține, în fața comisiei de concurs din CSM, interviul pentru funcția de șef al Secției, deoarece așteaptă un răspuns privind recuzarea unor membri. Procurorul a precizat, pentru MEDIAFAX, că a cerut recuzarea Liei Savonea (președinte CSM), Simona Marcu și Nicoleta Țînț.

Știrea inițială. Procurorii care candidează pentru funcția de șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție susțin, marți, începând cu ora 10:00, interviurile în fața Consiliului Superior al Magistraturii.

Adina Florea, Sorin Iasinovschi și Bogdan Pîrlog sunt cei trei candidați pentru funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Aceștia vor susține, marți, interviurile în fața unei comisii formate din membrii CSM.

Inițial, Pîrlog a fost respins deoarece nu ar fi avut 18 ani vechime, însă acesta a formulat contestație. Plenul CSM a decis admiterea contestației procurorului Bogdan Pîrlog.

Interviurile au loc în contextul în care funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat pentru a prelua postul de judecător al Curții Constituționale Române.

Citiți și: Procurorul care candidează la șefia Secției Speciale pentru a o închide poate merge mai departe

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele