INTERVIU Nicușor Dan: Vreau să fiu candidatul opoziției/ În ce condiții nu va candida la Capitală

103
3 minute de lectură

Un candidat unic al opoziției este cea mai bună variantă pentru a învinge PSD și pe Gabriela Firea în alegerile locale pentru Primăria Capitalei, susține Nicușor Dan, într-un interviu pentru Reporter Global.

Acesta mai susține că, dacă va fi luat în calcul de forțele de opoziție, este dispus să renunțe la candidatură în măsura în care se va ajunge la concluzia că nu este cel mai bine plasat.

Reporter Global: Veți candida la alegerile pentru Primăria Capitalei?

Nicușor Dan: Da. Intenția mea este să candidez, dar convingerea mea fermă este că trebuie să existe un unic candidat al opoziției pentru a câștiga alegerile împotriva Gabrielei Firea și a PSD. Consideră că eu aș fi cel mai potrivit. Cred că o să existe un acord al partidelor de opoziție pentru a stabili un candidat unic.

Credeți… Dar aveți și semnale concrete în acest sens? Ați avutși contacte, discuții cu PNL, cu USR, cu PLUS, cu PMP?

N.D.: Mi-am manifestat această intenție.

În discuții directe cu ei?

N.D.: În discuții de natură exploratorie. Le-am anunțat această intenție.

Și ce semnale ați primit? Și în USR-PLUS, și în PNL există oameni care s-ar pregăti pentru Primăria Capitalei.

N.D.: E foate firesc să fie așa și evident că până când decizia se va lua n-o să aveți nicio confirmare din nicio parte. E foarte firesc să existe, în această perioadă de pre-campanie, oameni din fiecare dintre aceste partide care să afirme că doresc să candideze.

Dacă nu s-ar realiza acest efort comun în jurul dumneavoastră, veți merge înainte cu candidatura? Dacă nu veți avea sprijinul USR, PLUS, PNL, veți candida ca independent?

N.D.: Dacă partidele de opoziție vor ajunge la un acord în care să exist și eu și vom constata că altcineva are mai multe șanse decât mine, nu voi candida. Eu cred că trebuie să fim cu toții foarte rezonabili pentru că este o chestiune importantă atât pentru București, cât și pentru alegerile parlamentare care urmează.

Aveți în vedere o revenire în USR?

N.D.: Am spus-o în momentul în care am plecat că o eventuală revenire s-ar produce când ei redevin din punct de vedere ideologic partidul umbrelăcare a fost la început. E puțin probabil să se întâmple asta, deci e puțin probabil ca eu să revin în USR.

Sprijinul USR pentru o candidatură ar putea conta?

N.D.: Nu. Am spus un lucru acum doi ani, când eram președintele acestui partid,l Lucrurile nu s-au schimbat, iar eu nu sunt un om care să-și schimbe opinia de pe o zi pe alta.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele