Iohannis vrea o primă evaluare la CSAT despre incidentul din Caracal

146
3 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis a discutat vineri cu ministrul de Interne Nicolae Moga și cu directorul STS, Ionel Sorinel Vasilca despre cazul fetei ucise în Caracal. Șeful statului le-a cerut ca investigațiile lor să se desfășoare cu celeritate iar la CSAT să îi fie prezentată o primă evaluare.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut, în cursul zilei de vineri, 26 iulie a.c., o serie de discuții telefonice cu ministrul de Interne Nicolae Moga, precum și cu directorul STS Ionel Sorinel Vasilca în legătură cu tragedia de la Caracal. Președintele Klaus Iohannis le-a cerut acestora ca cercetările legate de acest caz extrem de grav să fie desfășurate cu maximă celeritate și le-a transmis că la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării care va avea loc marți așteaptă să îi fie prezentată o primă evaluare asupra situației”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale, emis vineri seara.

Președintele subliniază că demisiile tuturor celor care au gestionat greșit acest caz, “cu urmări atât de dramatice”, sunt obligatorii, dar nu suficiente.

“Pentru garantarea siguranței românilor și pentru a preîntâmpina situații similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente. Atât timp cât corupția, incompetența, promovarea pe alte criterii decât profesionalismul vor fi încurajate de unii decidenți politici, întreaga societate va avea de suferit. Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal să nu se mai repete, este esențială și eliminarea acestor cauze profunde care au făcut-o posibilă”, conform sursei citate.

Viorica Dăncilă susține că Serviciul de Telecomunicații Speciale a răspuns “în cel mai iresponsabil mod” la toate întrebările. Ea îi solicită directorului Serviciului lămuriri în cel mai scurt timp despre cazul fetei ucise în Olt, menționând că este inadmisbil să nu existe acuratețe în localizare.

Șefului Poliției Române Ioan Buda și prefectul județului Olt Petre-Silviu Neacşu au fost demiși vineri seara, șefia Poliției Române fiind preluată de adjunctul instituției, Florian Dragnea.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Suspect este un bărbat de 57 de ani, pe numele său Gheorghe Dincă, tată a trei copii. În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane și bijuterii în special inele, care i-ar fi aparținut Alexandrei.

Totodată, anchetatorii încearcă să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună și care era din județul Dolj.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele