Joe Biden, în fruntea alegerilor democrate din Statele Unite

23
1 minut de lectură
Foto: Getty Images/Guliver

Primele estimări arată că Joe Biden a câştigat alegerile pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte în trei state în ziua de marți în care șase state votează, anunţă Reuters, preluat de Mediafax.

Edison Research şi principalele reţele de televiziune l-au declarat pe Biden câştigător în Michigan, Missouri și Mississippi.

Miza alegerilor e reprezentată de obţinerea numărului de 1.991 de delegaţi, necesar pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie. În total, marţi sunt alocate voturile a 352 de delegaţi.

Principalii concurenţi sunt senatorul Bernie Sanders şi fostul vicepreşedinte Joseph Biden, care se bucură de sprijinul puternic al unei largi coaliţii de alegători, inclusiv femei şi bărbaţi, albi şi negri, cu sau fără studii universitare şi al celor care se considerau liberali sau moderaţi.

În urma voturilor, va fi desemnat candidatul Partidului Democrat care îl va înfrunta pe preşedintele Donald Trump în scrutinul prezidenţial. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele