Judecătorii dispun redeschiderea urmăririi penale a lui Ioan Folescu, fost șef al Electrica

29
1 minut de lectură

Judecătorii de la Curtea de Apel București (CAB) au dispus redeschiderea urmăririi penale pe numele fostului director general al Electrica, Ioan Folescu, în dosarul în care este acuzat că a luat mită pentru a atribui contracte în mod preferențial, transmite Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

Parchetul anticorupție a clasat dosarul în 2018 din lipsă de probe. Împotriva acestuia și a altor foști administratori și directori, Electrica a formulat în data de 27 noiembrie 2019 cereri de chemare în judecată pentru prejudicii aduse companiei în perioada 1 ianuarie 2013 – 30 iunie 2014. Cuantumul pretențiilor este de 235.609.455 lei, suma nefiind actualizată cu inflația.

În dosarul prin care s-a decis redeschiderea urmăririi penale, Folescu este suspectat că „în perioada 2010 – 2013, în calitate de persoană cu funcție de conducere în cadrul S.C. Electrica S.A., a pretins şi primit de la o persoană un comision ce varia între 30% şi 50 % (în total 6.811.328 lei) din cuantumul a cinci contracte de consultanță încheiate între S.C. Electrica S.A. și societatea acesteia din urmă. Banii respectivi au fost pretinși și primiți în legătură cu atribuirea şi, ulterior, derularea, în condiţii avantajoase, a contractelor respective”, conform DNA.

În prezent, Ioan Folescu este membru în directoratul ales de CS al Transelectrica.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele