Klaus Iohannis blochează ordonanțele PSD cu referendumul pe Justiție

193
3 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face “mai eficient și mai puternic”.

“Vom avea referendum pe 26 mai. Este un lucru cunoscut că guvernarea pesedistă a eșuat. Mult promisele spitale, în special cele regionale, nu mai există nici pe hârtie. Autostrăzile s-au pierdut pe coridoarele ministerului de restort, economia suferă din cauza experimentelor făcute de PSD, dar cel mai grav este că asaltul PSD asupra justiției nu se mai termină, un asalt constant, continuu, care a început cu OUG 13, care a scos sute de mii de români în stradă, acea OUG 13 prin care PSD a vrut dintr-o lovitură, să scape de justiție, să-și albească dosarele, să dea amnisite și grațiere. Tema, nu doar că nu a fost abandonată, a fost păstrată și pesediștii își doresc în continuare amnisitie și grațiere pentru corupți. Nu pot accepta să fie amnistie și grațiere pentru corupți. O imensă problemă a apărut pe parcursul guvernărilor pesediste și știm ce vrea PSD și cum acționează. Aceasă imensă probemă în felul în care guverneză PSD sunt ordonanțele de urgență, care se dau în mod netransparemt, fără consultări prealabile, fără a exista o claritate, de ce să se dea OUG”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Președintele spune că pentru o mai largă arie a referendumului din 26 mai, va consulta și Parlamentul.

“Asta se întmplă în domenii extrem de sensibile. PSD guvernează prin OUG în zona justiției, politici penale a statului român, ori acest lucru nu se poate tolera mai departe. Este obligatorie reglementarea folosirii acestor ordonanțe de urgență cum este clar că trebuie introdusă posibilități de contestare a OUG la Curtea Constituțională. Pentru toate aceste motive ne dăm seama că acea consultare inițială pe care am făcut-o a vizat doar o parte din marile probleme pe care le creează PSD. Am decis să fac o reconsultare a Parlamentului, nouă consultare a Parlamentului pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului. Voi adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face mai eficicient și mai puternic”, a mai spus Iohannis.

Acesta a avertizat din nou PSD legat de ordonanțe: “Avertizez Guvernul să nu emită OUG în aceste domenii justiție, politică penală, până când nu se exprimă poporul, până când nu cunoaștem voința suverană a românilor”.

Klaus Iohannis a anunțat că pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, va avea loc și referendumul care vizează domeniul justiției.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele