“La ora actuală putem vorbi de o criză serioasă a forței de muncă”

183
2 minute de lectură
Sursă foto: Sean Gallup/Getty Images

Un ,,Studiu privind ocuparea forței de muncă din România în contextul UE. Analiza celor mai recente date”, realizat de Asociația de Analiză Decizională și Strategică, va fi lansat în cadrul conferinței Pactul pentru Muncă, organizată în 11 septembrie la Cluj-Napoca.

Cercetarea vine în contextul în care peste 5000 de locuri de muncă sunt disponibile doar în capitala Transilvaniei, cea mai căutată profesie fiind cea de programator.

Printre temele dezbătute: cum poate fi atras personalul calificat, care este tendinţa pieţei muncii și cum pot fi convinși managerii marilor companii să nu îşi mute producţia în alte ţări?

“La ora actuală putem vorbi de o criză serioasă a forței de muncă care afectează atât antreprenorii români, cât și  investitorii străini indiferent de domeniul de activitate. Studiile recente privind ocuparea forței de muncă demonstrează că România se confruntă cu diferențe considerabile în funcție de sex, vârstă și nivelul de studii atins. Dacă coroborăm toate acestea cu rata natalității și migrația forței de muncă rezultă o perspectivă sumbră pentru următorii ani și tocmai de aceea CONAF susține necesitatea adoptării a unor măsuri care să conducă la stoparea declinului demografic și reducerea deficitului de forță de muncă, susține Cristina Chiriac, preşedinte CONAF.

“Fără forța de muncă adecvată, totul devine incredibil de dificil, nuanțele de eficiență și întreprinderile sunt mai puțin relevante. Actuala criză de resurse umane din România este rezultatul a peste 20 de ani de schimbări structurale profunde. FPPG se angajează să rămână un partener puternic și să contribuie în mod hotărât la găsirea de soluțiilor astăzi pentru a răspunde nevoilor de mâine”, explică și Franck Neel, presedinte FPPG.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele