Lazăr, la bilanțul Parchetului General: 2018, anul presiunilor asupra Justiției

53
1 minut de lectură

Anul 2018 a fost cel în care s-au făcut cele mai mari presiuni asupra instituțiilor judiciare din România, spune procurorul general Augustin Lazăr.

„În anul 2018, atenţia societăţii în ansamblu a fost concentrată asupra autorităţii judecătoreşti. (…) Sub pretextul devoalării abuzurilor, a modului de înfăptuire a actului justiţiei şi mai ales ale procurorilor, a fost promovată o campanie abilă având ca scop lezarea prestigiului, a încrederii în misiunea socială şi a probităţii acesteia (…) cu consecinţa inducerii artificiale a unei animozităţi asupra unui întreg corp profesional care îşi desfăşoară activitatea, sarcinile, cu onestitate şi în anonimat. A fost anul în care s-au exercitat presiuni mari asupra instituţiilor judiciare, în special asupra Parchetelor. (…) Anul în care a continuat în avalanşă demersul de modificare şi remodificare a legilor justiţiei, a codurilor penale, cu impact asupra sistemului judiciar, în care care factorul politic a insistat şi a reuşit revocarea procurorului şef al DNA”, a declarat procurorul general Augustin Lazăr, la prezentarea raportului de activitate al Ministerului Public pe anul 2018.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele