Legea prin care se poate amâna plata ratelor cu până la două luni a trecut de Parlament

72
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul prin care se poate amâna plata ratelor bancare cu până la două luni, transmite Mediafax. Proiectul vizează persoanele fizice care sunt în şomaj tehnic sau total.

Legea iniţiată de PSD prevede suspendarea, la cerere, a obligaţiei de restituire a împrumuturilor şi dobânzilor aferente pentru creditele contractate de către persoanele fizice şi companii.

Scutirea la plata ratelor şi dobânzilor creditelor bancare se aprobă pentru persoanele fizice care sunt în şomaj tehnic sau şomaj total.

Scutirea de la plată se aplică pe perioada stării de urgenţă plus 30 de zile.

PNL a anunțat, vineri, că atacă la CCR proiectele referitoare la amânarea plăţii ratelor bancare şi suspendarea plăţii la utilităţi. Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, susținea că cele două legi sunt populiste, „scrise parcă de Viorica Dăncilă şi Dănuţ Andruşcă”.

Potrivit liderului deputaţilor liberali, Florin Roman, PSD a dat dovadă, prin promovarea celor două proiecte, de „populism deșănțat”.

„Într-un exerciţiu de populism deşănţat, PSD a promovat două proiecte de lege, referitoare la amânarea plăţii ratelor bancare şi suspendarea plăţii la utilităţi, scrise parcă de Viorica Dăncilă şi Dănuţ Andruşcă. Braţ la braţ cu Marcel Ciolacu au votat şi cei care vorbesc in spaţiul public de valori democratice, dovadă că populismul şi iresponsabilitatea nu au culoare politică”, a spus Florin Roman.

Acesta susținea că peste 95% din măsuri au fost luate deja de Guvern.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele