Mâine, în Parlamentul României, adevărul despre economia românească spus de ministrul finanțelor

14
2 minute de lectură
Florin Cîțu. Sursă: Facebook

Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, anunță surprize pentru ziua de mâine. „Luni, 9 decembrie, veţi asista la o premieră. O să fie pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al finanţelor le spune adevărul românilor despre finanţe/buget/economie în Parlamentul României. Vă aştept să urmăriţi dezbaterile la moţiunea simplă depusă de PSD împotriva mea”, anunţă Cîţu, pe Facebook, citat de hotnews.

Ministrul finanțelor a declarat că îngheţarea salariilor demnitarilor, interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat și chiar concedieri în sectorul bugetar sunt printre măsurile luate în calcul pentru încadrarea deficitului bugetar în limita de 3,5% din PIB, în anul 2020.

„Pentru anul viitor, dacă continuăm cu programele PSD care aruncau bani în stânga și dreapta, dezechilibrele economice s-ar fi accentuat. De aceea există un set de măsuri pe care dorim să-l luăm, le vom discuta în primul rând politic în Partidul Național Liberal. Ne vom uita și la eliminarea acelui cumul de pensii cu salariile, la stat. Mi se pare că e o măsură care nu își are rostul și e o măsură care a favorizat. (…) Ideea e că toate aceste programe sunt evaluate și vedem dacă măsurile sunt benefice pentru România. Poate unele sunt bune și vor rămâne. E clar că trebuie să reducem deficitul pentru anul viitor și de aici și aceste măsuri”, a explicat Cîțu, relevă sursa citată.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele