Mesaj al sindicaliștilor din ANP: Bine ai venit acasă! Nici ultimul miting nu ți-a reușit mustăcilă!

32
5 minute de lectură

Președintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitrașcu, îi amintește liderului PSD, într-un comunicat de presă intitulat “Bine ai venit acasă, Liviu!”, condițiile grele din închisorile românești cauzate de lipsa de investiții a Guvernului.

“Bine ai venit acasă, Liviu! Mai jos, câteva învațături utile pentru carantină și pentru cei câțiva ani de după Iartă mașina aia mioritică în care te-au adus la noua ta casă, dar alta n-am avut. Bugetul mic, sistemul penitenciar subfinantat și subminat. Știi matale! Doar te-ai luptat mai bine de 2 ani să ne dărami cu tot cu justiție și pușcării! Dacă reușea Tudorel să libereze toți detinuții, acum făceai pușcărie singur. Toată Rahova era, practic, a ta. N-ați reusit, și-a fost doar o întamplare că sluga s-a dovedit nevredincă. Greu eșec! Era, întelegem, o măsură în programul de guvernare de rezervă. Am auzit ca te-au și înjurat niște cetățeni la venirea ‘acasă’. Nici măcar ultimul miting nu ți-a reușit mustăcilă! Ce soartă! Ce durere! Probabil că tot auzi așa vorbe de când nu prea-ți mai ies băile de muțime. Și, e păcat de fata aia frumoasă să treacă prin toată hărmălaia asta. Și, singură, acum”, se arată într-un comunicat de presă al președintelui Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitrașcu.

Reprezentanții sindicatelor îi transmit lui Liviu Dragnea că celula în care stă e la fel de ani buni, pentru că nu au fost făcute investiții în sistemul penitenciar.

“La partid, vedem la televizor, e minunat. Unii zic că-i bine c-ai plecat, alții că era bine să nici nu fi fost. Mai rău e că ieri, la primirea în penitenciar, la partea de control al cavităților n-au fost în tură pianiști. Dar, de bună seamă, încă mai simți asta. Camera o găsești așa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiții pentru penitenciare în timp ce plangeai și te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnați pe nedrept pentru crime, tâlhării, violuri, hoții și alte blestemății. O să-i cunoști mai bine și-o să plângeți împreună. Ai grijă, insă, nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu! În pușcărie, nu e ca la Parlament, iar ziariștii nu ți-ar face nimic din ce s-ar putea gândi noii tăi colegi. Sper! Mai ales că, apropo, în pofida recursului compensatoriu care-a eliberat mii de infractori, au mai rămas vreo 2.500 de violatori în pușcării”, potrivit sursei citate.

Președintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitrașcu, reiterează condițiile grele din pușcăriile românești.

“Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuță de mucegai sau că-s prea mulți colegi în cameră. Preocupat fiind cu amnistii și grațieri, deși aveai pe mână banii țării, ai uitat să repari pușcăriile și să le aduci aprope de nivelul vilelor pe care le vedem uneori filmate discret din dronă. Nu credeai că ți se întâmplă și ție justiție. Altfel, prima zi e cu emoții. O să fie mai bine! Probabil c-o să descoperi și matale că ești de fapt un scriitor, un cercetător și-un educator. Calea e batută, și n-ar mai mira pe nimeni dacă, după ce-ai umflat kilometrii de autostradă ori producția la hectar, o să devii brusc un pușcărias model”, se mai arată în comunicatul de presă al sindicaliștilor.

Reprezentanții FSANP mai transmit că ei vor continua demersurile pentru îmbunătățirea sistemului penitenciar. “Între timp, noi cu ale noastre. O să încercăm sa ne vedem de viață și-o să trăim în lumea asta pe care tu ai incercat să ne-o furi ca sâ scapi de pușcărie, după ce, printre altele neștiute, ai furat de la copii și asistați social ori din fondurile europene ca să dai la partid ori să-ți umfli conturile. Așa că, încă o dată, bine ai venit, Liviu!”, conchid sindicaliștii.

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost încarcerat luni, 27 mai, în Penitenciarul Rahova după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Este a doua condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea după cea din dosarul referendumumului, când a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Citiți și: Presa internaţională scrie despre condamnarea lui Liviu Dragnea

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele