Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, dezbătută în parlament

77
2 minute de lectură

Camera Deputaților va dezbate marți textul moțiunii simple inițiate de grupurile parlamentare ale PNL și USR împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader. Printre principalele reproșuri pe care opoziția i le aduce lui Tudorel Toader este campania susținută pe care a dus-o împotriva fostei șefe a DNA, revocată la solicitarea sa și aflată în cursa pentru șefia Parchetului European.

„Este ministrul care a făcut un rău enorm României, atât în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului judiciar, cât şi în ceea ce priveşte imaginea României în străinătate. Tudorel Toader a acţionat ca un luptător împotriva intereselor României în plan extern. Din nefericire, această obsesie bolnăvicioasă pe care a împrumutat-o de la şeful PSD, Liviu Dragnea, de a carota şi de a asmuţi instituţiile împotriva fostului procuror-şef DNA Laura Codruţa Kovesi, tot acest comportament s-a transformat într-un factor de agresiune vizibilă împotriva României. A făcut un rău uriaş României, nu unui om, nu unei instituţii. Prin tot ceea ce a săvârşit Tudorel Toader în ultima perioadă practic s-a întors împotriva ţării sale. El trebuie să plătească”, spune Raluca Turcan, liderul grupului deputaţilor liberali, citată de Mediafax.

Lui Toader i se mai reproșează că a făcut prea puțin din ceea ce și-a asumat prin programul de guvernare: recuperarea restanţelor salariale pentru grefieri, suplimentarea personalului de probaţiune, faptul că nu a introdus brăţările electronice, lipsa investițiilor în penitenciare.

Ministrul Tudorel Toader a prezentat luni seară un raport al celor doi ani de activitate ai săi la șefia Ministerului Justiției. El a justificat absența, din conținutul raportului, a actelor normative pe care le-a inițiat prin faptul că ar fi demersuri care nu sunt ”atașate de ministrul de la un moment dat”, lăsând să se înțeleagă voalat că inițiativa promovării lor nu i-ar aparține lui, ca ministru, ci puterii politice. Ordonanța 7, prin care Tudorel Toader a modificat legile justiției, abia adoptate de parlamentul controlat de coaliția PSD-ALDE, a dus la un val de proteste în magistratură și la suspendarea activității a numeroase instanțe și parchete din țară. Magistrații cer la unison abrogarea ordonanței și denunță punerea Justiției sub control politic. OUG 7 este a patra ordonanță prin care Tudorel Toader modifică legile justiției adoptate în toamna anului trecut de parlament.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele