Siegfried Mureșan cere UE eliminarea tarifelor vamale pentru echipamentele medicale

25
2 minute de lectură

Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL / PPE) le-a cerut astăzi președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și comisarului european pentru Economiei, Paolo Gentiloni, ca Uniunea Europeană să elimine temporar tarifele vamale de import pentru echipamentele de protecție, dar și pentru alte echipamente medicale necesare combaterii pandemiei provocate de noul coronavirus.

Măsura cerută de eurodeputatul român într-o scrisoare oficială se referă la taxele vamale pe care Uniunea Europeană le aplică produselor importate din state aflate în afara Uniunii. Ridicarea sau suspendarea temporară a acestor tarife reprezintă o competență exclusivă a Uniunii Europene, iar Comisia Europeană are capacitatea de a decide în acest sens.

„O astfel de măsură va salva viețile cetățenilor noștri, va preveni răspândirea virusului și va sprijini statele membre în combaterea crizei. În plus, va atenua presiunea asupra cheltuielilor publice la nivel național pentru astfel de echipamente“, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan în scrisoarea transmisă celor doi oficiali.

„În această perioadă, trebuie să avem acces cât mai rapid la toate produsele medicale necesare pentru a apăra cetățenii noștri de coronavirus. Multe state membre au nevoie de mai multe echipamente de protecție și au nevoie de ele acum. O proporție semnificativă din nevoile actuale de echipamente ale pacienților Uniunii Europene, ale personalului medical, ale muncitorilor, precum și ale autorităților din domeniul protecției civile provin din import. Măsura propusă de mine facilitează importul acestor produse din afara Uniunii Europene“, a mai spus Mureșan, vicelider al Grupului PPE din Parlamentul European, după transmiterea scrisorii. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele