Nicolai: denunțarea raportului MCV la Curtea Europeană de Justiție, inevitabilă

62
1 minut de lectură

Politicienii coaliției PSD-ALDE nu au renunțat la idea contestării raportului MCV și analizează posibilitatea denunțării acestuia la Curtea Europeană de Justiție, a declarat europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, potrivit Mediafax.

Nicolai acuză Comisia Europeană de un comportament autoritar care se reflectă în solicitarea de amânare a procedurilor legale și în cea de suspendare a legislației din domeniul Justiției. Europarlamentarul ALDE spune că este inevitabilă contestarea raportului la Curtea Europeană de Justiție și consideră raportul MCV un ,,document accesoriu’’ atașat tratatului de aderare.

,,Nu se poate numi justiție ceea ce conține acest raport, ci politicianism pur, ceea ce nu este acceptabil”, a spus eurodeputatul pentru EuReporter, preluat de Mediafax.

Raportul MCV a neglijat teme importante precum cea a protocoalelor secrete încheiate între SRI și instituțiile din justiție, mai spune Nicolai.

Documentul emis de Comisia Europeană cere României să elaboreze un cadru legal care să permită supravegherea eficientă a activităţilor serviciilor de informaţii şi a colaborării acestora cu instituţiile judiciare. Adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar au generat regresul țării noastre în ceea ce privește integrarea în cadrul European, se mai spune în raportul Comisiei Europene dat publicității luna trecută.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele