Nissan anunță restructurări masive. Scandalul de corupție al lui Ghosn a avut un efect de „taifun” asupra companiei

43
1 minut de lectură

Nissan Motors a anunţat miercuri, că profitul din primul trimestru a scăzut cu aproximativ 90%, cu o zi înainte de a declara că va face restructurări de mai mult de 10.000 de locuri de muncă. În aceste condiții, criza se accentuează pentru cel de-al doilea mare producător de automobile din Japonia, transmite Mediafax.

Câștigurile, care urmează să fie anunțate oficial joi, marchează una dintre cele mai slabe performanțe trimestriale ale Nissan din ultimii 10 ani.

Compania auto se luptă să-și stabilizeze operațiunile după anii de expansiune agresivă, sub conducerea fostului președinte Carlos Ghosn, demis anul trecut într-un scandal care a zdruncinat industria japoneză, scrie Reuters.

Reducerea locurilor de muncă planificată pentru următorii câțiva ani include cele 4.800 de posturi anunţate în luna mai și vor fi în mare parte în cazul fabricilor din străinătate care prezintă o rată a producţiei scăzută.

Nissan a refuzat să comenteze informaţia reducerii locurilor de muncă. Acesta a declarat că un raport realizat de publicaţia japoneză de business Nikkei, potrivit căruia compania a suferit o scădere anuală de aproximativ 90% a profitului operațional în primul trimestru, a fost “în mare măsură precis”. Acţiunile sale au încheiat ziua la valoarea de 1,0%.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele