Nou născuți de 7 și 8 zile, operați cu succes pe inimă

252
2 minute de lectură

Institutul Inimii din Târgu Mureș a rămas singura speranță a părinților ai căror copii se nasc cu malformații congenitale. Șeful institutului, dr. Horațiu Suciu, a anunțat că în aceste zile, aici au fost operați doi nou-născuți.

„Viata merge inainte in aceasta perioada grea pentru noi toti!
In Romania continua sa se nasca copii cu malformatii cardiace congenitale grave si singura lor sansa reala la viata este de a fi operati la Târgu-Mures, la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant. Acesti copii nu nu mai pot fi trimisi pentru operatie in alte tari, nu mai pot veni echipe de medici straini, sansa lor este la Târgu-Mures, in mainile unor specialisti de exceptie pe care am onoarea sa ii coordonez in mod colegial.

Chirurgi, anestezisti, cardiologi pediatri si interventionisti, radiologi, neonatologi, impreuna in jurul acestor suflete greu incercate inca din primele zile de viata

Un nou nascut in varsta de 8 zile din Timisoara, cu o grava malformatie incompatibila cu supravietuirea, transpozitie de mari vase, a fost operat cu succes in Clinica de Chirurgie Cardiovasculara de o echipa aflata asa cum este obisnuita la datorie, chiar in aceste conditii de pericol iminent pe care il simtim cu totii in jurul nostru.


Astazi (miercuri-n.red) este operat un alt nou nascut in varsta de 7 zile din Târgu-Mures, alti doi, din Bucuresti urmeaza sa se nasca si sa fie evaluati in vederea interventiei chirurgicale in zilele ce urmeaza.
Inima copiilor continua sa bata la Târgu-Mures!”, a anunțat Horațiu Suciu.

Săptămâna trecută, Institutul Inimii a început o campanie de strângere de fonduri deoarece nu a fost inclusă pe lista Ministerului Sănătății.

„Institutul Inimii din Târgu Mureş nu se află pe nicio listă de donaţii sau de repartiţii de la Ministerul Sănătăţii sau de la alte structuri de decizie asupra distribuirii de materiale de protecţie pentru personalul medical, probabil din raţiuni birocratice, sigur nu datorită performanţelor medicale. Vorba aceea, dacă nu ne omoară virusul, ne va omorî birocraţia!”, declara atunci medicul.

Campania „Inimi mari pentru inimi mici” au fost sprijinită de „Salvați copiii România”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele